Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 7 noiembrie 2011


8 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, la data de 01.11.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului OBREJA MARCEL ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada februarie 2008 – martie 2009, în mod repetat, a înregistrat în evidenţa contabilă a unei societăţi comerciale, operaţiuni nereale, prejudiciind, astfel, bugetul consolidat al statului cu suma de 1.006.950 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Galaţi.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, la data de 01.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatului MEDELEANU COSTEL DIDI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul, în calitate de administrator unei societăţi comerciale, în perioada martie – decembrie 2008, a înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni comerciale nereale, cauzând prin aceasta bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de  189.630 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Galaţi.

* * *

Omor calificat, port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj. Trimitere in judecata. PT Constanta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au finalizat cercetările în cauza de agresiune exercitată asupra agentului şef al Poliţiei Medgidia şi au dispus, prin rechizitoriu, la data de 03.11.2011, trimiterea în judecată a inculpaţilor:

IUSEIN AMET sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat, port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj;

IUSEIN FERIT şi IUSEIN RIDVAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

– ŞABAN ERGHIN şi IUSEIN SALIM sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi favorizarea infractorului.

– AMET IBAZER sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 06 septembrie 2011, inculpatul Iusein Ahmet, înarmat cu o sabie, a spart geamurile unui imobil situat pe o stradă din Municipiul Medgidia, după care a accidentat-o cu autoturismul pe partea vătămată S.S., pentru ca mai târziu, împreună cu coinculpaţii, să exercite ameninţări la adresa părţii vătămate B.C.L. (agent de poliţie la Poliţia Municipiului Medgidia), care intervenise pentru a restabili ordinea şi liniştea publică în cartier.

La rândul lor, inculpaţii Iusein Ferit, Iusein Ridvan, Şaban Erghin şi Iusein Salim au exercitat ameninţări şi violenţe asupra aceluiaşi agent de poliţie, pentru a-l împiedica pe acesta să îl reţină pe Iusein Ahmet şi să îl conducă la sediu pentru cercetări, provocând scandal public şi tulburând liniştea şi ordinea publică în Medgidia.

Totodată, inculpatul Amer Ibazer a încercat să îl lovească de două ori cu un topor în zona capului pe agentul de poliţie M.A.D., care, ca şi colegul său, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi intervenise pentru restabilirea ordinii publice şi identificarea participanţilor la scandalul public.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa.

* * *

Omor. Trimitere in judecata. PT Constanta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, prin rechizitoriu, la data de 04.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatului CRISTEA NICULAIE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În după-amiaza zilei de 12 octombrie 2011, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice şi al nemulţumirilor preexistente generate de comportamentul victimei, inculpatul a ucis-o pe concubina sa, victima Ţ.I. (în vârstă de 56 de ani) prin aplicarea mai multor lovituri cu un făcăleţ, în mod repetat, pe toată suprafaţa corpului.

Din raportul de constatare medico-legală a reieşit faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic, ca urmare a unui politraumatism cu hematoame şi echimoze multiple, fractură complexă în treimea inferioară a femurului drept cu deplasare şi fractură cominutivă de rotulă stângă.

Totodată, s-a constatat că, pe lângă leziunile tanato-generatoare, victima prezenta pe corp şi leziuni de violenţă cu o vechime mai mare, adică între trei şi opt zile, aspect ce a concluzionat că fusese agresată şi în urmă cu câteva zile.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa.

* * *

Delapidare si spalare de bani. Retineri. PICCJ

Procurori ai  Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 7.11.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore a inculpaţilor VÎNTU SORIN OVIDIU şi LUCA LIVIU, în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare (în dauna PETROM SERVICE S.A.) şi spălare a banilor.

Probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A.  a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

De asemenea, probatoriul administrat până în prezent, a relevat faptul că falimentarea controlată a PETROM SERVICE S.A. a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii PETROM SERVICE S.A., a unor acţiuni  supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A., prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau al unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) şi S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro).

În această cauză, cercetările sunt în derulare şi  în prezent procurorii procedează la audieri de persoane.

* * *

Contrabanda. Retineri. PJ Vaslui
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au dispus, la data de 04.11.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Negrescu Sandu, Negrescu Manuela, Negrescu Lăcrămiora, Lăcătuşu Constantin şi Pîrvu Marius Constantin cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile fără a fi marcate.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că, începând cu luna septembrie 2011 au comercializat ţigări de contrabandă de provenienţă republica Moldova şi Ucraina, în zona „Pieţii Traian” din municipiul Vaslui. Cu ocazia efectuării de percheziţii domiciliare la locuinţele inculpaţilor la data de 04.11.2011 a fost găsită cantitatea totală de 1480 pachete netrimbrate de ţigări.

Cei cinci inculpaţi au fost prezentaţi la Judecătoria Vaslui cu propunere de arestare preventivă. Faţă de inculpaţii Negrescu Sandu şi Negrescu Manuela instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 29 de zile iar faţă de ceilalţi trei inculpaţi a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 29 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică