Varia
JURIDICE
3 comentarii

ICCJ. Nerespectarea principiului oralitatii. Efecte
08.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABA

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 300 din 28 ianuarie 2010 pronunţată în recurs de Secţia comercială a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect despăgubiri civile) că încălcarea principiului oralităţii dezbaterilor, consacrat de art. 127  C. proc. civ., prin nedarea cuvântului pe fond uneia dintre părţile prezente în proces, atrage nulitatea hotărîrii judecătoreşti. În acelaşi timp, neîndeplinirea obligaţiei de consemnare a susţinerilor părţilor, prevăzută de dispoziţiile art. 147 C. proc. civ., face imposibilă exercitarea controlului judiciar, cu consecinţa nulităţii hotărării. Pentru toate aceste motive, Curtea a admis recursurile pârâţilor, a casat hotărârea atacată şi a trimis cauza spre rejudecarea apelurilor.

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti