Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ce fapte se inscriu in cazierul fiscal


09.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Drept penal, Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 791 din data de 8 noiembrie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1078/2011 privind modificarea anexei la Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 31/2003.

Actul normativ modifica anexa referitoare la faptele care se inscriu in cazierul fiscal al contribuabililor, cuprinsa in Normele metodologice pentru aplicarea OG nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal.

Cu privire la informatiile care se inscriu in cazierul fiscal sunt prezentate:
– codul faptei;
–  descrierea faptei;
– actul normativ care prevede fapta;
– actul normativ care prevede sanctiunea;
– sanctiunea prevazuta de lege.

Astfel, faptele care se inscriu in cazierul fiscal al contribuabililor sunt infractiuni si/sau contraventii stabilite prin urmatoarele acte normative:  Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale; Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal; Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei; Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului; Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei; Legea contabilitatii nr. 82/1991; Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism; OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc; Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca; Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii; Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale; OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala; alte fapte care constituie infractiuni in domeniul financiar, vamal si care privesc disciplina financiara.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro