Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 9 noiembrie 2011


10 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

* * *

Cercetari. Agresare de catre politist. PCA Craiova

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost constituită, la data de 09.11.2011, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut în seara zilei de 06.11.2011, în sediul Poliţiei din Motru, când un bărbat acuză că a fost bătut de către un agent de poliţie.

Din primele cercetări rezultă că persoana vătămată, P. G. (în vârstă de 40 de ani) a fost condusă la secţia de poliţie antemenţionată, pentru a fi anchetat în legătură cu furtul unui sac de varză, însă acolo ar fi fost agresat de către organele de poliţie, care l-ar fi legat şi lovit timp de mai multe ore.

De asemenea, pe numele persoanei vătămate a fost constituită o altă cauză penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Inselaciune. Trimitere in judecata. PJ Radauti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au dispus, la data de 07.11.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului RUSU OVIDIU sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune în formă agravantă, a unei tentative la infracțiunea de înşelăciune în formă agravantă, a unei infracţiuni de falsificarea instrumentelor oficiale în formă continuată, a  unei infracţiuni de folosire a instrumentelor oficiale false în formă continuată, a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi a unei infracţiuni de conducere, fără permis, pe drumurile publice a unui autovehicul.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada decembrie 2010-martie 2011, inculpatul a indus în eroare o persoană în faţa căreia s-a prezentat ca fiind judecător din cadrul Curţii de Apel Suceava, pretinzând şi primind de la aceasta sumele de 28.980 lei şi de 4950 euro, în schimbul promisiunii mincinoase că va influenţa, în favoarea ei, instanţa de judecată într-un litigiu civil în care respectivul avea calitatea de parte.

Mai mult, acesta a falsificat trei ştampile cu însemnele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Civilă şi ale unui birou notarial din municipiul  Suceava, ștampile pe care le-a aplicat pe diferite înscrisuri prezentate părţii vătămate ca fiind reale şi necesare soluţionării favorabile a litigiului civil.

Totodată,  în perioada ianuarie –martie 2011, inculpatul a indus în eroare alte două persoane, în faţa cărora s-a prezentat ca fiind un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi, în schimbul sumei de 9700 lei, respectiv 1800 lei, i-a promis primei persoane facilitarea pensionării medicale, iar celeilalte, influenţarea instanţei de judecată într-un viitor litigiu cu Primăria comunei Burla, judeţul Suceava, în legătură cu întabularea unei suprafeţe de teren.

Din ansamblul probatoriului administrat s-a mai reţinut în sarcina inculpatului Rusu Ovidiu faptul că, la data de 09.08.2011, a mai indus în eroare o a treia persoană faţă de care s-a prezentat ca fiind un procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală şi de la care a pretins o sumă de bani sub promisiunea mincinoasă că-şi va exercita influenţa, în sensul determinării pronunțării unei soluții favorabile, asupra magistraţilor din completul învestit cu soluţionarea unei cauze penale privind pe fratele persoanei respective.

Se cuvine menţionat şi faptul că, la data de 26.01.2011, a condus un autoturism, pe raza municipiului Rădăuţi, deşi nu poseda permis de conducere.

* * *

Luare de mita. Trimitere in judecata. PT Mehedinti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ilie Sorin (agent principal de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Strehaia) sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de luare de mită, abuz de serviciu contra intereselor publice, distrugere şi părăsirea locului accidentului.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut că inculpatul, agent de poliţie în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit şi de la conducători auto diferite sume de bani pentru a nu constata şi aplica sancţiuni contravenţionale. La data de 08.10.2011, după ce a fost surprins în flagrant, inculpatul Ilie Sorin a lovit intenţionat autoturismul de serviciu şi a părăsit în grabă locul accidentului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Mehedinţi.

* * *

Omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat, la data de 07.11.2011, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului Mârza ioan sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi tentativă de omor calificat. Cererea procurorilor a fost admisă de magistraţii Tribunalului Maramureş, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat  următoarea situaţie de fapt:

La data de 22.10.2011, inculpatul Mîrza Ioan i-a aplicat, cu o bucată de lemn, multiple lovituri, de mare intensitate, mamei sale M.M. în special în zona capului, cauzându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

În acelaşi context, inculpatul a aplicat şi tatălui său, mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele la nivelul capului şi toracelui, cauzându-i leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Omor. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au înaintat, la data de 08.11.2011, instanţei de judecată, propunerea de arestare preventivă a inculpatului ROMAN PETRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 17.10.2011, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Roman Petru i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona toracelui şi cordului victimei Ş.V., provocându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

* * *

Tentativa la omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au înaintat instanţei de judecată, la data de 08.11.2011, propunerea de arestare preventivă a inculpatului TIMIŞ DUMITRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit faptul că, în noaptea de 26/27.10.2011 inculpatul l-a lovit de mai multe ori pe fratele său cu o sabie, cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii