Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

ICCJ. Certificat medical. Nerespectarea dreptului la aparare
11.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABA

Secţiuni: C. administrativ, Drept civil, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 3104 din 4 iunie 2009 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect cerere de numire in funcţia de procuror) că, respectarea principiului dreptului la apărare, obligă instanţa să asigure tuturor părţilor posibilitatea de a participa la toate fazele procesuale, inclusiv de a formula concluzii cu ocazia soluţionării cauzei în fond. În acest sens, constituie o îngradire a dreptului la apărare, soluţionarea cauzei în fond, fără a se ţine seama de cererea de amânare formulată de recurent, justificată prin certificat medical, chiar daca aceasta a fost depusă la dosar după terminarea şedinţei de judecată, însă nu înainte de pronunţarea sentinţei în cauza dedusă judecăţii. Înalta Curte mai face referire în motivarea sa şi la noţiunea de “proces echitabil”, consacrată  prin art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătand că unul din elementele esenţiale ale acestei noţiuni este dreptul la apărare. Pentru aceste considerente, recursul a fost admis, sentinţa a fost casată şi cauza a fost trimisă spre rejudecare instanţei de fond.

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti