Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 10 noiembrie 2011


11 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

* * *

Cercetari incendiu. PJ Targu-Jiu

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost constituită, la data de 09.11.2011, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incendiul izbucnit, la aceeaşi dată, într-o locuinţă de pe raza comunei Teleşti, din judeţul Gorj.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a fost provocat de către un minor (în vârstă de 3 ani), care s-a jucat cu  chibriturile şi a aprins încăperea în care se afla. Ca urmare a incendiului izbucnit, minorul şi-a pierdut viaţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Deces minora. Constituire cauza. PJ Targu-Jiu

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a fost constituită, la data de 09.11.2011, o cauză penală cu privire la incidentul petrecut la data de 08.11.2011,  în comuna Bâlteni din judeţul Gorj, când o mamă s-a prezentat la medicul de familie, împreună cu fiica sa minoră (în vârstă de 6 luni), aflată în stare de inconştienţă.

După mai multe manevre de resuscitare executate timp de 30 de minute, s-a declarat decesul minorei.

Din primele cercetări efectuate, a rezultat faptul că minora s-a asfixiat cu o pungă de plastic, aceasta fiind cauza probabilă a decesului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Detinere in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecată a inculpatului VLAD FLORIN DORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete si aceea de transport de bunuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a reieşit următoarea stare de fapt:

La data de 02.09.2010, în jurul orelor 2200, inculpatul a fost depistat în flagrant în timp ce transporta, pe raza localităţii Cenei din judeţul Timiş, cu un autoturism cantitatea de 35.800 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată, bunuri ce erau disimulate în interiorul a patru saci de nailon de culoare neagră, asezaţi pe bancheta din spate a autoturismului, precum şi în portbagajul acestuia.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 21.263 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.

* * *

Detinere in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecată a inculpatului LUPU IONEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a reieşit faptul că, la data de 20.08.2011, în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul inculpatului, au fost găsite un număr de 26.720 fire ţigarete (1336 pachete) provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfa respectivă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 15.907 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.

* * *

Tentativa de omor calificat si port, fara drept, de arma alba. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai  Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 03.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PARASCHIV GHEORGHE-PETRU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi portul, fără drept, de armă albă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în noaptea de 24.12.2010, în timp ce se aflau la o petrecere ce se desfăşura în sala de sport din localitatea Urseni, între partea vătămată D.I.A. şi inculpatul Paraschiv Gheorghe-Petru a avut loc un conflict spontan, în urma căruia inculpatul i-a aplicat părţii vătămate o lovitură cu cuţitul. Acesta a suferit o plagă înjunghiată (înţepată) cervicală anterioară, deasupra manubriului sternal, fiindu-i necesare, pentru vindecare, un număr de 7 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

* * *

Ucidere din culpa. Trimitere in judecata. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus, la data de 08.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatei UZUNOV ANAMARIA-CRISTINA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Din probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că,  la data de 19.09.2010, în jurul orelor 2245, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Pipera – Tunari, pe raza localităţii Pipera, inculpata Uzunov Anamaria-Cristina, a schimbat direcţia de mers prin viraj către stânga, fără a se asigura în mod corespunzător, intrând în coliziune cu o motocicleta condusă de către victimă. În urma impactului, conducătorul motocicletei a decedat.

Potrivit raportului de autopsie medico – legală, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, consecutivă unui politraumatism cu rupturi de organe interne, vase mari şi fracturi multiple, iar leziunile, astfel cum au fost constatate la autopsie, s-ar fi putut produce prin lovire cu şi de corpuri şi planuri dure.

Conform expertizei tehnice judiciare efectuate în cauză, starea de pericol a fost creată de inculpată, care a schimbat direcţia de mers prin viraj spre stânga fără a se asigura în mod corespunzător, iar accidentul putea fi evitat dacă, inculpata, înainte de a iniţia virajul spre stânga, s-ar fi asigurat în mod corespunzător şi ar fi acordat prioritate de trecere motocicletei care circula din sens opus.

De asemenea, autoturismul condus de inculpată avea o masă maximă autorizată de 3901 Kg, fapt ce ar fi necesitat permis de conducere categoria „C”, inculpata posedând permis de conducere categoria „B”.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Buftea.

* * *

Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PCA Iasi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus, la data de 08.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatului APOSTOL DRAGOŞ (avocat în cadrul Baroului Vaslui) sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 16.10.2011, inculpatul a condus pe străzile din Municipiul Vaslui autoturismul, proprietate personală, având în sânge o alcoolemie de 3.05 g ‰.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Iaşi.

* * *

Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai   Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 03.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului POP AUREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în data de 05.12.2010, în jurul orei 0100, inculpatul, în timp ce conducea un autoturism pe DN 59 C, pe raza localităţii Teremia Mare, a fost oprit pentru un control de rutină de către un echipaj de poliţie rutieră. Întrucât emana miros de alcool, s-a procedat la testarea inculpatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că inculpatul avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,55 g/l alcool pur.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

* * *

Conducere pe drumurile publice un autovehicul neinmatriculat. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 04.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ŞTIR CALEBIUS-RUBIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie, în urma căruia a rezultat vătămarea integrităţii corporale a unei persoane, fapte comise în concurs real.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

În data de 25.07.2009, în jurul orei 1720, organele de poliţie au fost sesizate în legătură cu producerea unui accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, pe DN 59A, pe raza localităţii Beregsău Mare. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul a condus autoturismul implicat în accidentul rutier, autoturism ce era neînmatriculat, iar apoi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Partea vătămată C.M. a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

* * *

Vatamare corporala din culpa. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 08.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MANCAŞ CLAUDIU-VASILE sub aspectul săvârşirii a infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

În data de 07.09.2010, ora 1422, inculpatul, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe Bulevardul 16 Decembrie 1918 din Timişoara, a accidentat-o pe minora C.M.C, angajată regulamentar în traversarea carosabilului.

În urma impactului, partea vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 70 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

>> sursa: m.public.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică