Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 11 noiembrie 2011


14 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Activitate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

* * *

Omor calificat. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Macioi Marin sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 14.05.2011, pe o stradă din  municipiul Bucureşti, inculpatul a lovit-o cu maşina pe victima C.L.N., după care a părăsit în cel mai scurt timp locul accidentului.

Victima a decedat, o zi mai târziu, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

* * *

Contrabanda. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Băicoianu Marian Alexandru şi Voicu Adrian Marius sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi muniţii, uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi efectuarea operaţiunilor cu arme şi muniţii fără drept.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în perioada 2009-2011, inculpatul Băicoianu Marian Alexandru a cumpărat din Bulgaria şi a introdus în România, fără respectarea prevederilor legale, un număr de unsprezece pistoale cu gaze iritant lacrimogene şi muniţia corespunzătoare, iar ulterior a vândut zece arme unor cetăţeni români.

De asemenea, din probatoriul cauzei s-a mai reţinut şi faptul că inculpatul Băicoianu Marian Alexandru a modificat o armă neletală precum şi muniţia corespunzătoare cu care a tras la ţintă şi cu o puşcă cu aer comprimat.

În sarcina inculpatului Voicu Adrian Marius s-a reţinut că, la data de 02.07.2009, s-a deplasat împreună cu inculpatul Băicoianu Marian Alexandru în Bulgaria de unde a cumpărat din Bulgaria un pistol marca Ekol şi muniţia aferentă, pe care le-a introdus în România cu încălcarea prevederilor legale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

* * *

Tentativa la omor calificat. Trimitere in judecata. PT Bihor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ANTAL TEODOR ELVIS sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit faptul că, la data de 24 mai 2011 inculpatul se afla la pescuit împreună cu mai multe persoane, pe marginea unui lac din judeţul Bihor unde a sosit şi un grup de minori, care timp de mai multe ore s-au jucat pe malul apei.

În jurul orei 1700, inculpatul Antal Teodor-Elvis i s-a adresat părţii vătămate C. C.A. (în vârstă de 9 ani), şi i-a solicitat să plece de acolo. Partea vătămată a încercat să se conformeze, întorcându-se pentru a pleca, însă inculpatul a aruncat cu putere o sticlă goală de bere, de la o distanţă de cca. 3 metri, lovindu-l în partea stângă a capului pe minorul aflat în picioare.

Lovitura astfel aplicată a fost puternică şi a provocat o hemoragie externă puternică, urmată, după un timp, de pierderea cunoştinţei.

Raportul de constatare medico-legală întocmit în cauză a concluzionat că minorul a suferit, la data de 24 mai 2011, un traumatism la nivelul capului. Pentru această afecţiune şi complicaţia survenită, s-a intervenit chirurgical de două ori. Leziunile s-au produs prin lovire cu corp dur (posibil recipient de sticlă), au necesitat 75 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei şi au determinat apariţia unei infirmităţi.

* * *

Mandat european de arestare. PCA Iasi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus, la data de 10 noiembrie 2011, reţinerea numitului IOVU MIRCEA pe numele căruia există un mandat european de arestare emis de Procuratura Stendal – Germania.

Din actele transmise de autorităţile judiciare solicitante rezultă că numitul Iovu Mircea este cercetat pentru comiterea, în luna februarie 2011, împreună cu o altă persoană, a unei infracţiuni de furt prin efracţie (sustragerea de bijuterii şi a unui autoturism), pentru care pedeapsa maximă prevăzută de legea penală germană este închisoarea până la 10 de ani.

Susnumitul a fost identificat la data de 10 noiembrie 2011 în Punctul de Trecere a frontierei Albiţa din judeţul Vaslui.

Persoana reţinută a fost prezentată Curţii de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi mandatul european de arestare.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea provizorie pentru 5  zile a acestuia.

* * *

Talharie. Arestare. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe Judecătoria Baia Mare au formulat, la data de 08.11.2011, propunere de arestare preventivă pe numele inculpaţilor PETROVICI CIPRIAN şi GEREBENEŞ AUREL, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea  unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpaţilor.

Iniţial, cauza a fost înregistrată cu autori necunoscuţi însă, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorilor, s-a reuşit identificarea şi arestarea tuturor participanţilor, respectiv a inculpaţilor Feteh Gattoufi (cetăţean tunisian), Dan Daniel Artur Ioan, Cioltea Ioan, Varga Adalbert Csaba, Gerebeneş Iosif Valentin, Cherecheş Claudiu Iuliu, Tivadar Florin, Raita Iosif, Petrovici Ciprian şi Gerebeneş Aurel.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul  urmăririi  penale a relevat faptul că, inculpatul Feteh Gattoufi a cunoscut în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Şomcuta Mare un număr de 14 cetăţeni algerieni, părţi vătămate în cauză, care au intrat ilegal în România, în luna octombrie 2010.

Inculpatul Feteh Gattoufi, aflat în centru, le-a promis în mod mincinos părţilor vătămate, că împreună cu mai mulţi cetăţeni români, printre care şi inculpatul Dan Daniel Artur Ioan, îi pot ajuta să treacă în Ungaria contra sumei de câte 400 euro de persoană. Părţile vătămate au fost de acord, solicitând însă ca predarea banilor să se facă după ajungerea pe teritoriul Ungariei.

După realizarea acestei înţelegeri, cei doi inculpaţi mai sus menţionaţi au luat legătura cu inculpaţii Varga Adalbert Csaba şi Gerebeneş Iosif Valentin pentru a înscena transportul pe teritoriul Ungariei. Cu această ocazie, inculpaţii au hotărât ca, în măsura în care părţile vătămate nu vor preda banii, să le sustragă prin violenţă banii şi bunurile.

În acest sens, inculpaţii au stabilit ca unii dintre ei să transporte părţile vătămate în pădurea „Usturoiul” din apropierea Municipiului Baia Mare, unde urmau să fie aşteptaţi de ceilalţi inculpaţi înarmaţi cu bâte şi drugi din fier.

În noaptea de 28/29.10.2011, inculpaţii Feteh Gattoufi, Gerebeneş Iosif Valentin şi Varga Adalbert Csaba, cu un microbuz, au organizat transportul părţilor vătămate. La intrarea în microbuz li s-a cerut acestora să predea banii. Părţile vătămate au arătat banii, însă au stabilit ca aceştia să fie păstraţi de doi dintre reprezentanţii lor, urmând ca predarea către inculpaţi să se facă la destinaţie.

Părţile vătămate au fost transportate în pădurea „Usturoiul”, unde erau aşteptaţi de ceilalţi inculpaţi. Părţile vătămate au fost ameninţate, agresate şi au fost deposedate de toate sumele de bani şi bunurile ce le aveau asupra lor, fiind abandonaţi în pădure.

Prejudiciul total cauzat părţilor vătămate este de 7.500 Euro, fiind parţial recuperat.

Cercetările continuă în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele şi a stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Furt calificat. Arestari. PJ Drobeta Turnu-Severin

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin au solicitat, la data de 06.11.2011, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului DĂSCĂLIŢA COSTEL-DANIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu-Severin au admis cererea procurorilor şi  au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în noaptea de 02/03.11.2011, inculpatul Dăscăliţa Costel-Daniel a pătruns în autoturismul părţii vătămate I.M. (ce se afla parcat pe o stradă din Drobeta Turnu-Severin) sustrăgând un CD-player auto.

Totodată, în noaptea de 04/05.11.2011, inculpatul Dăscăliţa Costel-Daniel, împreună cu inculpatul Răduţ Cristinel au mers la locuinţa părţii vătămate S.M.A. din Drobeta Turnu-Severin, ocazie cu care inculpatul Răduţ Cristinel a sustras trei telefoane mobile.

Ulterior, deşi partea vătămată S.M.A. părăsise locuinţa, aceasta aflându-se la Spitalul Judeţean Mehedinţi pentru că se simţea rău, cei doi inculpaţi s-au reîntors în apartamentul respectiv, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv două telefoane mobile, bani şi bijuterii.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei.

* * *

Talharie. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor STAN RADU zis „Remusică” şi DUMITRU FLORIN zis „Cioacă” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 20.04.2010, în jurul orelor 1300, pe bulevardul Chişinău din Bucureşti, inculpaţii Stan Radu şi Dumitru Florin, folosind o legitimaţie de poliţist falsă, după ce au scos-o cu forţa dintr-un autovehicul pe partea vătămată S.D. (în vârstă de 51 de ani), au sustras autoturismul şi bunurile aflate în acesta, respectiv 3,447 kilograme de bijuterii din aur, suma de 65.000 de lei şi 1,8 kilograme de verighete din aur.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

* * *

Omor. Trimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, la data de 31.10.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului SPÂNUL IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 10.07.2011, inculpatul Spânul Ioan s-a deplasat la Cantonul Silvic Slatina din judeţul Suceava, unde a găsit-o pe victima R. V., căreia i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele peste întreg corpul, producându-i leziuni grave ce au condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

* * *

Omor calificat. Trimitere in judecata. PT Valcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 09.11.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului GROZĂVESCU GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în data de 26.10.2011, inculpatul, în urma unui scandal cu soţia sa, i-a aplicat  acesteia mai multe lovituri cu toporul, în urma cărora a  survenit decesul  acesteia.

La data de 28.10.2011, inculpatul Grozăvescu Gheorghe a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la aceeaşi dată  Tribunalul Vâlcea a admis propunerea procurorului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 02.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului HUSĂU VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de evaziune fiscală.

Probele administrate în cauză, pe  parcursul urmăririi penale, au relevat faptul că, în perioada 2006-2008, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut şi nu a virat către bugetul consolidat al statului impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 44.859 lei.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ Ineu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus, la data de 04.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CĂLIN CRIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale,  în perioada ianuarie 2009-31 iulie 2010, a reţinut pe statul de plată de la angajaţii  societăţii, suma de 20.792 lei reprezentând impozit salarii 7.771 lei, fond de pensii 7.658 lei, asigurări de sănătate 4.885 lei şi fond şomaj 478 lei, pe care nu le-a mai virat la bugetul centralizat al statului, în termenul legal de 30 zile.

* * *

Cercetari ref. deces minora. Incepere urmarire penala spital

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu a fost înregistrată o cauză penală  în care se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a survenit decesul minorei T.L.R., în vârstă de 17 ani.

Din primele date ale cauzei s-a reţinut că, la data de 10.08.2011, minora, care fusese internată la secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg.-Jiu cu diagnosticul „adenoamigdalită cronică”, a decedat.

La data de 11.11.2011, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu au dispus începerea a urmăririi penale  faţă de persoana juridică Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faţă de medicul B. C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi fals intelectual, precum şi faţă de I. L.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro