Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Busola in cariera – Bucuresti, 14 noiembrie 2011
14.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

LiderJust anunta lansarea proiectului Busola in cariera – Program integrat de orientare in cariera pentru studentii la drept.

Proiectul Busola in cariera se remarcă prin abordarea diferită a modului de desfăşurare a conferinţelor şi internshipurilor, datorată experienței non-formale acumulate de organizatori, precum și contribuțiilor pe care le vor aduce specialiștii şi figurile publice implicate în proiect. Acesta va contribui la o specializare mult mai adaptată nevoilor studenților la drept și va deschide drumul pentru o nouă abordare în ceea ce privește orientarea profesională a acestora, contribuind astfel la reformarea și îmbunătățirea sistemului de justiție din România.

Prima componentă a proiectului constă in două serii de câte patru conferinţe desfăşurate simultan în patru oraşe diferite (BucureştiCraiovaConstanţaIaşi).  Primele patru conferinţe vor avea loc pe 14 noiembrie 2011, iar următoarele patru în luna februarie 2012.

Conferințele vor beneficia de sprijinul specialiștilor din domeniul dreptului, dar și de contribuții motivaționale excepționale din partea unor personalități ale vieții civice din România.

Titlul primei serii de conferinţe este : „Despre valori în cariera ta”, și se va desfășura în data de 14 noiembrie 2011, in Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, incepand cu ora 14:30.

Agenda conferinței

14:30-15:00         Sosirea şi înregistrarea participanţilor

15:00-15:10         Introducere

15:10-15:30         E.S. Mark Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

15:30-15:45         Sesiune de întrebări şi răspunsuri

15:45-16:05         Marian Staş, Coordonator, Programul Educațional „Liderii Mileniului Trei”

16:05-16:20         Sesiune de întrebări şi răspunsuri

16:20-16:40         Tudorel Ştefan, Procuror, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

16:40-16:55         Sesiune de întrebări şi răspunsuri

16:55-17:15         Valeriu Stoica, Profesor Doctor, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti

17:15-17:30         Sesiune de întrebări şi răspunsuri

17:30-17:40         Discuţii finale şi concluzii

17:40-18:30         Cocktail

Invitați

1. E.S. Mark Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania

Mark H. Gitenstein este ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. A fost nominalizat de Președintele Barack Obama pe 11 iunie 2009 și a fost confirmat de Senatul Statelor Unite ale Americii pe 8 iulie 2009.Mark Gitenstein este de origine română, bunicii lui imigrând din România în secolul al 19-lea. A fost la liceu la Indian Springs School în Indian Springs, Alabama, absolvind în 1964. El este căsătorit cu Elizabeth (Libby) Gitenstein și are trei copii și doi nepoți. El a fost anterior un partener de drept la Mayer Brown, începând din 1989, precum și un „nonresident senior fellow” la Brookings Institution.El a fost, de asemenea în Consiliul Consultativ pentru echipa președintelui ales Barack Obama.

2. Marian Staș

Marian Stas este autor a peste 9 carti si 100 articole, este un trainer care a pregatit oameni din bordul unor companii ca Ursus, Unilever, I.S.M.B., Oracle, Softwin, Agentia pentru Strategii Guvernamentale; Raiffeisen Bank; APA NOVA si INTESA SANPAOLO, a coordonat si coordoneaza proiecte ca Liderii Mileniului Trei – Program educaţional în arta de a conduce, oferit tinerilor din România; “ŞCOALA PE BUNE” – proiect de transformare a Şcolii ca sistem în România sau “Student Voice Romania” (2005) si este fondator al CODECS.

3. Tudorel Ștefan

Procuror, Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Formator în cadrul Institutului National al Magistraturii

4. Valeriu Stoica

Partener fondator al STOICA & Asociaţii

Profesor universitar, Doctor în Drept Magna cum laude

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti în 1976

A fost Ministru de Justiţie al României, deputat şi magistrat

Membru al Baroului București din 1990.

Detalii pe site-ul proiectului Busola in cariera si pagina de Facebook.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti