Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Decernarea premiilor Revistei Romane de Drept Privat
14.11.2011 | JURIDICE.ro, Daniel PANAITESCU

Secţiuni: Content, Drept civil, Revista revistelor juridice
JURIDICE - In Law We Trust

Editura Universul Juridic şi Revista Română de Drept Privat au decernat premiile RRDP pentru anul 2010 în cadrul unei festivităţi ce a avut loc joi, 11 noiembrie 2011, la sala Constantin Stoicescu a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor mari nume ale dreptului din România, între care îi amintim pe Marian Nicolae, Viorel Mihai Ciobanu, Dan Claudiu Dănişor, Flavius Baias, Brânduşa Ştefănescu, Şerban Beligrădeanu, Lucian Mihai, Nicolae Turcu şi mulţi alţii. Invitaţii de onoare ai acestei ediţii de decernare a premiilor au fost Elisabeta Deak, soţia, şi Otto Deak, fiul marelui profesor care a fost Francisc Deak.

Premiul „Octavian Căpăţînă” (pentru cel mai original şi valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2010) a fost acordat doamnei Cristina-Mihaela Nicolescu pentru articolul „Participarea la achiziţii – un regim matrimonial complicat şi marginal?”, publicat în Revista Româna de Drept Privat nr. 5/2010.

Premiul „Henri Capitant” a fost acordat în colaborare cu Asociaţia „Henri Capitant” din România si Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România domnului Ionuţ-Florin Popa pentru lucrarea „Conformitatea lucrului vândut” (Editura Universul Juridic, Bucureşti, 2010).

Premiul „Traian Ionaşcu” (pentru cea mai buna carte a anului pe teme de drept privat) a fost acordat în colaborare cu Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România domnului Marian Nicolae pentru lucrarea „Tratat de prescripţie extinctivă” (Editura Universul Juridic, Bucureşti, 2010).

Premiul „Matei Barbu Cantacuzino” a fost acordat în colaborare cu Uniunea Naţională a Barourilor din România domnului prof. univ. dr. Francisc Deak, post mortem, pentru întreaga carieră în domeniul dreptului privat – OPERA OMNIA. Domnul Dan Oancea, vicepreşedinte al UNBR, a înmânat diploma doamnei Elisabeta Deak, soţia regretatului profesor.

La finalul festivităţii, domnul Marian Nicolae a anunţat personalitatea căreia îi vor fi dedicate numerele Revistei Române de Drept Privat pe anul 2012: doamna Brânduşa Ştefănescu.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti