Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal, Flux informații

Sorin Ovidiu Vantu eliberat de Curtea de Apel Bucuresti

14 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

Curtea de Apel Bucuresti a decis luni, 14 noiembrie 2011, admiterea recursului declarat de Sorin Ovidiu Vantu si alti 10 inculpati, in dosarul in care este acuzat de delapidare si spalare de bani, impotriva incheierii Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus arestarea preventiva.

Sorin Ovidiu Vantu a declarat in fata judecatorilor, potrivit HotNews: „Eu sunt motivul acestei adunari. Nu am avut o foaie de hartie ca sa imi notez ceva cursiv asa ca am sa spun pe sarite. Primul punct: PSV a fost falimentata de salariati. Salariatii au speculat o scapare din contractul de munca si ajutati de niste avocati inteligenti au deschis aceste actiuni in instanta care au dus la falimentarea companiei.

Pentru a se putea apara, Petromservice a cautat calea legala, dar a fost prea tarziu, pentru ca drepturile salariale acordate erau mai mari decat capitalul societatii. Nu Luca, Vintu sau cei din boxa au falimentat PSV, ci salariatii. Toate afirmatiile procurorilor sunt false. Liviu Luca nu detine Elba Holding.

Daca sustinerile Parchetului ar fi adevarate, directorul OMV austriac ar trebui sa fie arestat, deoarece a cumparat actiuni de la companie la alt pret decat cel al bursei.

Aceasta este regula. Pretul actiunilor difera daca se cumpara in numar mic de la bursa sau daca se achizitioneaza procente mari prin alte metode. Nu se pot cumpara actiuni de la bursa de catre cineva decat prin niste intermediari iar acea persoana trebuie sa fie agreata de un consiliu national al valorilor mobiliare

Nu am primit nici cinci bani de la Petromservice, iar faptul ca eu sunt consilierul economic al lui Liviu Luca nu este descoperirea vreunui functionar de la Parchet, ci reprezinta, mai degraba, un mod de a glumi dintre mine si el, gluma facuta de altfel publica si intr-una dintre declaratiile mele date presei.

Eu sunt cel vanat, doar ca de data aceasta miza a crescut putin. Miza este zacamantul de zece miliarde de euro de la Budureasa.

Ofiterii acoperiti de la Parchet vorbesc cu omologii lor de la Tribunal si sunt de acord – mandatul de arestare este sub masa.

La Curtea de Apel, din cate stiu eu, ofiterii sunt din doi in doi, asa ca s-ar putea sa plec acasa sau s-ar putea sa plec in arest. Daca voi pleca in arest, voi lua justitia in mainile mele ”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică