Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Garantii ale independentei judecatorului constitutional
24.11.2006 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Participant la seminarul „Garantii ale independentei judecatorului constitutional”, presedintele Traian Basescu a declarat:
„Judecatorul constitutional trebuie sa fie inzestrat cu atributele specifice acestei calitati, anume independenta si inamovibilitatea pe intreaga durata a exercitarii mandatului, asa cum se precizeaza si se garanteaza in mod expres in articolul 145 din Constitutia Romaniei. In orice imprejurare, judecatorii trebuie sa adopte un comportament impartial pentru a evita nasterea vreunei banuieli legitime de partialitate in mintea justitiabilului. Cetatenii trebuie sa cunoasca nu numai faptul ca Romania are o Constitutie, ci si ca exista o autoritate publica al carei rol este asigurarea suprematiei Constitutiei si a functionarii separatiei si echilibrului puterilor in stat.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate