Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 14 noiembrie 2011


15 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Activitate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

* * *

Tentativa la inselaciune. Arestare. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului KENFACK SIMON (cetăţean camerunez), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Magistraţii Judecătoriei Buftea şi-au însuşit propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit faptul că inculpatul, care se declarase interesat de achiziţionarea unui imobil, s-a prezentat la domiciliul persoanei vătămate S.G. însoţit de alte două persoane (de origine africană), unul dintre ei recomandându-se ca fiind translator şi traducând discuţiile din franceză în română.

Cei trei i-au comunicat persoanei vătămate că sunt interesate de achiziţionarea imobilului, preţul stabilit fiind de 500.000 euro.

În seara zilei de 07.11.2011, în jurul orelor 2300, persoana care s-a recomandat ca fiind translator s-a prezentat la domiciliul numitului S. G., însoţit de inculpat, având asupra lor două pungi, una din material plastic, în care se aflau mai multe pachete cu hârtii de culoare neagră, iar cealaltă din material textil în care se aflau mai multe obiecte, printre care o cutie metalică, mai multe sticle de culoare albă, o rolă de scotch şi o rolă de folie argintie. Aceştia au discutat cu persoana vătămată aproximativ 2 ore, după care au deschis cutia respectivă, de unde au scos câteva hârtii de culoare neagră, afirmând că acea cutie conţine suma de 500.000 euro, reprezentând preţul tranzacţiei ce urma să fie finalizată.

Persoana vătămată a observat că pe unele din hârtiile scoase de inculpat şi de însoţitorul său se întrevedeau inscripţiile 100, 200 şi 500 de euro. În acest context,  cei doi i-au solicitat persoanei vătămate suma de 15.000 euro, motivând că aceşti bani le sunt necesari pentru a achiziţiona o soluţie pe care o vor folosi la curăţarea banilor.

În momentul în care au observat că persoana vătămată are suspiciuni şi intenţionează să anunţe autorităţile, cei doi au încercat să fugă, însă nu a reuşit decât cel care îşi asumase rolul de translator.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

* * *

Trafic de influenta. Arestare. PT Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul  Galaţi au dispus, la data de 10.11.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul CIUBOTARIU ADRIAN şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de  arestare preventivă pe numele acestuia pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în luna septembrie 2011, inculpatul a pretins suma de 4000 lei de la denunţătorul B.C.D., din care a primit suma de 2000 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, pentru a-i angaja prietena ca profesoară de geografie la o şcoală generală din judeţul Galaţi.

În seara zilei de 10.11.2011, inculpatul  a fost surprins în flagrant în momentul în care a primit de la denunţător, prin intermediul soţiei sale, suma de 2000 lei şi 2 pui, reprezentând a II-a tranşă din banii pretinşi pentru serviciul traficat.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

* * *

Ucidere din culpa. Arestare. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au înaintat, la data de 12.11.2011, instanţei de judecată, propunerea de arestare preventivă a inculpatului CHEN LINJIE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Magistraţii Judecătoriei Buftea au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 12.11.2011, în jurul orelor 1050, inculpatul Chen Linjie, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 dinspre Urziceni spre Bucureşti, pe raza localităţii Voluntari, a surprins şi accidentat mortal pe numitul M.N.I. (care se angajase regulamentar în traversarea drumului public, prin loc marcat şi semnalizat corespunzător cu trecere pentru pietoni şi indicatoare rutiere), ulterior părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi modificând urmele impactului prezente pe caroseria autoturismului.

Din probele administrate în cauză a mai rezultat faptul că inculpatul a înlăturat plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului pe care le-a aruncat.

În seara zilei de 12 noiembrie 2011, inculpatul a fost reţinut de autorităţile franceze pe Aeroportul Paris – Charles de Gaulle, în timp ce se îmbarca în cursa pentru Shanghai.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Ucidere din culpa. Arestre. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului VARHOL ZOLTAN-ANDREI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Totodată, în aceeaşi cauză, s-a dispus de către procurori luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea faţă de inculpatul GUIAŞ IOAN-BOGDAN cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 5/6.11.2011, inculpatul Varhol Zoltan-Andrei, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul unui autovehicul, iar în dreptul localităţii Seini s-a angajat în depăşirea unui alt automobil condus de către coinculpatul Guiaş Ioan-Bogdan, lovind frontal victima G.M.C. care se deplasa pe o bicicletă regulamentar, din sens opus şi care, în urma accidentului, a decedat.

După producerea accidentului, inculpatul Varhol Zoltan-Andrei a părăsit locul accidentului şi, împreună cu inculpatul Guiaş Ioan-Bogdan, au ascuns autovehiculul implicat în accident pe malul Someşului, după ce, în prealabil, au demontat plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi acumulatorul auto, pe care le-au ascuns în autovehiculul inculpatului Guiaş Ioan-Bogdan.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Ucidere din culpa. Arestare. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au solicitat instanţei de judecată, la data de 11.11.2011, arestarea preventivă a inculpatului CIUREA BENIAMIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Magistraţii Judecătoriei Buftea şi-au însuşit propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 09.11.2011, în jurul orelor 1940, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7 din direcţia Târgovişte către Bucureşti, în localitatea Chitila, în zona staţiei RATB, inculpatul a surprins şi accidentat mortal victima T. V. (pieton ce se afla, în momentul impactului pe partea carosabilă). Ulterior, acesta a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi  a şters urmele impactului prezente pe autovehicul, prin schimbarea jantelor şi anvelopelor autovehiculului, precum şi prin legarea scutului din plastic montat sub compartimentul motor.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

* * *

Vatamare corporala din culpa. Arestare. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au înaintat, la data de 12.11.2011, instanţei de judecată, propunerea de arestare preventivă a inculpatului CHERTIŢE PANFIL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului.

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 11.11.2011, în jurul orei 0945, inculpatul Chertiţe Panfil a condus prin oraşul Baia Sprie un autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de 1,70 g/l alcool pur în sânge. În acest context, acesta l-a surprins şi accidentat pe L.G., cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa şi care necesită pentru vindecare peste 60 de zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidentului.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Lovituri cauzatoare de moarte. Trimitere in judecata. PT Dolj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MIHAI CRISTIN, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 04.06.2011, în jurul orelor 1930, pe fondul consumului de alcool şi al unei stări tensionate mai vechi, între inculpat şi victima P.C. a izbucnit un conflict verbal, care însă a degenerat într-unul de natură fizică.

În acest context, inculpatul a lovit puternic victima cu pumnul în zona obrazului drept (maxilar), determinând căderea şi lovirea acesteia cu capul de sol, în câteva minute survenind decesul.

Necropsia efectuată în cauză a stabilit că moartea numitului P.C. a fost una violentă, datorată hemoragiei şi dilacerării meningo cerebrale, consecinţă a unui traumatism cranio cerebral forte; leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu şi de corp dur (lovire activă la nivelul buzei superioare şi cădere şi lovire de corp dur, impact în zona temporo occipitală stânga). Între traumatism şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Dolj.

* * *

Tentativa la omor calificat. Trimitere in judecata. PT Ialomita

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CUCU VASILE VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 27.07.2011, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, potenţate de consumul de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat soţiei sale, C. E. multiple lovituri cu palmele, picioarele, precum şi cu un cuţit.

Din concluziile Certificatului medico –legal întocmit în cauză a reieşit faptul că partea vătămată prezintă  plagă înjunghiată penetrantă fosă iliacă stângă, plagă de intestin subţire, traumatism abdominal repetat, echimoze abdominale multiple, leziunile necesită 30-35 zile de îngrijiri medicale şi au pus viaţa victimei în primejdie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Ialomiţa.

* * *

Lipsire de libertate in mod ilegal si viol. Arestare. PT Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 14.11.2011, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului LUNGU MARICEL (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 11/12.11.2011, inculpatul a acostat partea vătămată minoră (în vârstă de 13 ani şi 7 luni) pe care a condus-o în locuinţa sa. În acest context, inculpatul a lovit partea vătămată cu o coadă de topor, o curea, precum şi  cu picioarele şi cu pumnii, după care a întreţinut raport sexual cu aceasta. După consumarea actului sexual, partea vătămată a fost constrânsă, prin ameninţări, să rămână în casa inculpatului până a doua zi când a reuşit să fugă, profitând de ieşirea, pentru scurt timp, a acestuia din imobil.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

* * *

Viol. Arestare. PJ Judecatoria Drobeta Turnu-Severin

Procurori  ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin au înaintat instanţei de judecată, propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor COJOCARU FLAVIUS-OVIDIU şi STAMATIN IONUŢ-RĂZVAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu-Severin au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual, a relevat faptul că, în seara zilei de 01.11.2011, în jurul orelor 1930, inculpaţii au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată R.D. împotriva voinţei acesteia, în autoturismul aparţinând inculpatului Stamatin Ionuţ-Răzvan.

În acelaşi context, inculpatul Cojocaru Flavius-Ovidiu i-a cerut părţii vătămate să-i dea telefonul mobil sub pretextul verificării mesajelor, iar după ce aceasta i l-a dat, a refuzat să i-l mai înapoieze, însuşindu-l pe nedrept.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro