BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Oradea. Accesul creditorului la documentele contabile ale debitorului aflat in insolventa

15.11.2011 | Raluca CÎRSTEA
Abonare newsletter

Judecătorii Simona Marinescu, Daniela Sotoc şi Marcela Filimon au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 134 din 11 februarie 2010 pronunţată în recurs de Secţia comercială şi de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Oradea având ca obiect contestaţie JURINDEX2010359443) că măsura luată de lichidatorul judiciar, de a permite accesul recurentului-creditor la documentele contabile ale debitorului este temeinică şi legală, accesul permis de către lichidatorul judiciar nefiind nelimitat, ci controlat de către acesta. Totodată,  instanţa a apreciat că măsura este în concordanţă cu scopul urmărit de legea procedurii insolvenţei, respectiv acela al recuperării creanţelor de către creditorii înscrişi în tabelul de creanţă şi, în mod evident, creditorii sunt cei mai interesaţi în realizarea acestui scop.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week