Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Magistratii, disciplinati prin raspundere
15.11.2011 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

A mai trecut o saptamana.

Iata ce s-a intamplat.

Pe scurt.

Initiative legislative. Ziua Sfantului Andrei, protectorul Romaniei si al Scotiei, se doreste a fi zi libera. Roberta Anastase alaturi de alti 42 de parlamentari au initiat modificarea Codului muncii in acest sens. Sustinatori sunt si Biserica Ortodoxa Romana si presedintele Traian Basescu.

In cazul furtului de telefon mobil ar fi de dorit blocarea de catre operatori, la cerere, a telefonului astfel incat sa nu mai poata fi utilizat in nicio retea din Romania. Un astfel de proiect a fost initiat de Daniel Oajdea, deputat PDL.

sursa 1 | sursa 2

Eveniment de referinta. JURIDICE.ro a anuntat oganizarea in data de 24 noiembrie 2011, la Universitatea Romano-Americana, a conferintei Plata pecuniara. Doamna profesoara Brandusa Stefanescu si coordonatorul JURIDICE.ro, dr. Andrei Savescu, vor fi moderatorii conferintei. Eveniment realizat cu sustinerea MAZARS ROMANIA. Sunteti asteptati fie in Sala de Consiliu, fie online.

sursa

STOICA SI ASOCIATII la aniversare. 16 ani a impliniat renumita casa de avocatura. Premiantii au fost prof. univ. dr. Emil Molcut si arhitectul Cosmin Dragomir. La multi ani si din partea JURIDICE.ro!

sursa

New look pentru DRAGNE SI ASOCIATII: DRAGNE SI ASOCIATII are un nou website.

sursa

Cazierul fiscal mai bogat. Atentie!!! In cazierul fiscal vor fi trecute, de acum inainte, o multime de informatii legate de: codul faptei, descrierea faptei, actul normativ care prevad fapta si sanctiunea.

sursa

Lege facuta de judecatori. Recursul in interesul legii promovat de Procurorul General Laura Codruta Kovesi si Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Suceava privind cererile de chemare in garantie a Ministerului Finantelor Publice formulate de institutiile publice cu privire la drepturile salariale ale cadrelor didactice a fost admis. Solutia stabilita de judecatorii ICCJ: cererea de chemare in garantie nu indeplineste conditiile prevazute de lege.

sursa

Magistratii, disciplinati prin raspundere. Guvernul a aprobat proiectul de lege care largeste sfera abaterilor disciplinare. Se prevede expres, de exemplu, raspunderea disciplinara in cazul nerespectarii deciziilor Curtii Constitutionale si a RIL-urilor, pentru utilizarea de expresii neadecvate in motivarea hotararilor judecatoresti sau in actele procurorilor S-a reintrodus conditia bunei reputatii pentru accesul in magistratura. La sedinta de Guvern a participat magistratul Lidia Barac, secretar de stat in MJ.

A doua zi, in forma adopatata de Guvern, un nou proiect de lege privind raspunderea magistratilor a fost supus dezbaterii publice de catre MJ.

Jud. Alexandru Serban, membru CSM, a declarat intr-un interviu, ca “nu este normal ca Executivul sa fie implicat direct in sfera raspunderii disciplinare a magistratilor. Este de neconceput ca reprezentantii politicului sa poata sa se indrepte impotriva magistratilor si sa incerce sa-i influenteze potrivit propriilor scopuri”.

sursa  1| sursa 2 |sursa 3 |sursa 4

5 la 6. Judecatorii ICCJ au ales in Colegiul de Conducere al Inaltei Curti 11 colegi pentru un mandat de 3 ani. Cinci sunt barbati si sase sunt femei. Patru judecatori sunt de la sectiile civile, trei de la Sectia penala, doi de la Sectia de contencios administrativ si fiscal, carora li se alatura presedintele si vicepresedintele ICCJ.

sursa

Invitatie de la Curtea Constitutionala. Presedintele Traian Basescu a fost invitat, informal, de presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sa discute despre necesitatea imbunatatirii calitative a actelor normative in vederea evitarii confuziilor in instante.

sursa

Avocati cu probleme. Avocata Monica Undina Apostu este invinuita alaturi de sotul sau, primarul Clujului care a si fost arestat pentru 29 de zile. Se banuieste ca au fost incheiate contracte de consultanta fictive, importante sume de bani fiind incasate pe cabinetul de avocatura.

Pentru o alcoolemie de 3,05 g ‰, avocatul Dragos Apostol de la Vaslui a fost trimis in judecata pentru conducerea masinii sub influenta bauturilor acoolice.

sursa 1 | sursa 2

Magistratii-asistenti evaluati de magistrati. Presedinte fiecarei sectii a ICCJ alaturi de alti doi colegi judecatori vor evalua activitatea magistratilor-asistenti din sectii, in vreme ce ceilalti magistrati-asistenti vor fi evaluati de o comisie formata din presedintetele si vicepresedintele ICCJ, alaturi de Cristina Tarcea.

sursa

Laudati de ambasadori, criticati de colegi. In cadrul intalnirii cu Horatius Dumbrava, presedintele CSM, si George Balan, vicepresedintele CSM, ambasadorii Marii Britanii si SUA, au spus ca eforturile CSM sunt urmarite si sustinute de reprezentantii celor doua ambasade. Daca in opinia acestora, CSM este pe calea cea buna, nu acelasi lucru se poate spune despre judecatorii Tribunalului Bucuresti care pe 18 noiembrie 2011 vor decide daca vor declansa procedura de revocare a judecatorului Adrian Neacsu din functia de membru CSM.

sursa 1 | sursa 2

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate