Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Fii drept. Invata sa refuzi!
22.11.2006 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Monica Macovei, ministrul Justitiei a prezentat, ieri, prima parte a campaniei anticoruptie ce se va desfasura timp de doua luni si care vizeaza „sensibilizarea judecatorilor si a procurorilor fata de efectele nocive ale acestui fenomen”. Este vorba despre un spot video si unul audio si 50.000 de afise.

„Justitia este un stalp al societatii. Nu o corupe si nu te lasa corupt” si „Fii drept. Invata sa refuzi!” sunt mesajele care se regasesc pe afise.

Spotul video prezinta mai multe situatii in care exista tentatia de a corupere a unor persoane, in vreme ce afisele reprezinta statuia Justitiei sustinand podul peste Dambovita din fata Palatului de Justitie, statuia avand in maini balanta si sabia.

Monica Macovei:
„Ideea de baza a campaniei este ca orice act de coruptie in justitie afecteaza, precum un cutremur, intreaga societate. Dorim sa schimbam comportamentul din ambele parti, atat a opiniei publice, a partilor care au contact cu Justitia, cat si din partea Justitiei, adica judecatori, procurori, grefieri, toti cei care lucreaza in sistemul de justitie. anizatia profesionala a acestora a negat de fiecare data existenta fenomenului. Reactia magistratilor ar trebui sa fie corecta si sanatoasa pentru ca toti stim ca exista acte de coruptie in justitie.”

Costurile campaniei s-au ridicat la suma de 54.716 de euro, fiind finantata printr-un program PHARE.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.