Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

INFO-PICCJ, 15 noiembrie 2011


16 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

* * *

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor POPA GEORGIAN, NEGRESCU CONSTANTIN-ALEXANDRU şi IOSIF CONSTANTIN-RĂZVAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 02.05.2011, în jurul orelor 1820, inculpaţii au fost depistaţi în flagrant de către organele de poliţie în timp ce transportau în Municipiul Lugoj, cu un autoturism, cantitatea de 120.000 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată, bunuri ce erau disimulate în interiorul autoturismului în mai multe genţi, pe podeaua autovehiculului precum şi în portbagajul acestuia, inculpaţii cunoscând faptul că bunurile respective proveneau din contrabandă.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al  statului este de 53.174 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

* * *

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor DEACONU CONSTANTIN-IULIAN, şi DIACONU TIBERIU-ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că,  la data de 26.09.2010, în jurul orelor 1040, inculpatul Deaconu Constantin-Iulian a fost depistat în flagrant de către organele de poliţie în timp ce transporta cu un autoturism pe raza judeţul Timiş, cantitatea de 100.240 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată.

În a doua jumătate a anului 2010 inculpatul Diaconu Tiberiu-Alexandru a deţinut la domiciliul său din Municipiul Timişoara, cantitatea de 47.200 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru bunurile respective, cantitate care a fost predată de către inculpat organelor de poliţie.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este în cuantum de 64.903 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

* * *

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus prin rechizitoriu, trimiterea in judecată a inculpatului HERMENEANU FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit următoarea stare de fapt:

La data de 06.01.2011, în jurul orelor 1530, inculpatul a fost depistat în flagrant de către organele de poliţie în timp ce transporta în Municipiul Timişoara cu un autoturism cantitatea de 79.980 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată. Aceste bunuri erau ascunse de către inculpat în interiorul autoturismului, în mai multe bagaje voluminoase, precum şi în portbagaj, în lăcaşul destinat roţii de rezervă, acesta cunoscând faptul că ţigaretele proveneau din contrabandă.

Prin faptele săvârşite, inculpatul a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 36.409 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.

* * *

Explozie in mina. Cercetari. PJ Gura Humorului

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a fost constituit, la data de 15.11.2011, un dosar penal în legătură cu incidentul care a avut loc, la aceeaşi dată, la un punct de extracţie minieră situat pe raza localităţii Ostra, din judeţul Suceava.

Din primele cercetări a reieşit faptul că, în această dimineaţă, în jurul orelor 400 , la Mina Botoşanu din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului S.A. Bucureşti – Sucursala Suceava, în timp ce se efectuau lucrări de forare, după montarea încărcăturii explozive, a avut loc o explozie în urma căreia o persoană şi-a pierdut viaţa.

Imediat după incident, la faţa locului s-a prezentat, sub coordonarea unui procuror, o echipă operativă formată din poliţişti judiciarişti, specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, precum şi ai societăţii miniere.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Omor calificat si tentativa de omor calificat.Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 15.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MÂRZA IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi tentativă de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 22.10.2011, inculpatul Mârza Ioan i-a aplicat, cu o bucată de lemn, multiple lovituri de mare intensitate mamei sale, în special în zona capului, cauzându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

Totodată, inculpatul a aplicat şi tatălui său, M.I., mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele la nivelul capului şi toracelui, cauzându-i leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viaţa.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

* * *

Omor calificat. Trimitere in judecata. PT Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, la data de 11.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatului ANTON IONEL (aflat în stare de arest preventiv) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 19.09.2011,  pe fondul consumului de alcool şi în urma unui conflict spontan, inculpatul Anton Ionel  i-a aplicat victimei A.C. mai multe lovituri cu un obiect contondent alungit (par din lemn), inclusiv în zone vitale, producându-i un politraumatism, cu traumatism cranio-cerebral, cu fractură cominutivă cu înfundare de boltă craniană iradiată la bază, cu contuzii cerebrale şi de trunchi cerebral şi hemoragie subarahnoidiană, decesul acesteia datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii acute.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Galaţi.

* * *

Deces nou nascut. Cercetari. PJ Ramnicu Sarat

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost constituită, la data de 15.11.2011, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la decesul unui nou născut, survenit în timp ce era transportat cu ambulanţa către Spitalul Polizu din Bucureşti, la scurt timp după naştere.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Rele tratamente aplicate minorului. Cercetari. PJ Buftea

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, a fost înregistrată, la data de 15.11.2011, o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 02.10.2011, minorul M.M.,  a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cu diagnosticul – arsură prin contact la nivelul capului, a gâtului şi mâna dreaptă, grad III, veche de 3 ore.

La momentul producerii incidentului, minorul se afla împreună cu tatăl său în locuinţa proprie, dormind într-o cameră ce avea improvizat un reşou pentru încălzire.

Tatăl minorului, numitul M.F. a precizat că, în momentul producerii incidentului, dormea împreună cu minorul, iar acesta probabil s-a trezit şi a căzut din pat peste reşoul improvizat din cameră.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovire sau alte violenţe. Arestari. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat, la data de 14.11.2011, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpaţilor STAN FLORIN – DANIEL, CONTRAŞ VASILE – DANIEL, DAVID DUMITRU, SABOU MARIUS – CRISTIAN, ARDELEAN VIOREL – MIHAIROMAN LIVIAN – VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovire sau alte violenţe. În aceeaşi cauză, procurorii au solicitat şi arestarea  inculpatului PĂTRUŞEL BOGDAN – GHEORGHE cercetat sub aspectul săvârşirii aceloraşi infracţiuni, precum şi a infracţiunii de port fără drept de armă albă.

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpaţilor.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în noaptea de 12/13.11.2011, în jurul orei 0300 , în timp ce se aflau într-un local din incinta unui mall din Baia Mare, inculpaţii s-au manifestat violent, lovindu-se reciproc cu pumnii şi picioarele, au săvârşit acte prin care au adus atingere bunelor moravuri, provocând, prin atitudinea lor, indignarea publicului şi  tulburând grav liniştea publică.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele şi stabilirea răspunderii judiciare.

* * *

Continuare cercetari Petrom Service. Obligarea de a nu parasi tara. PICCJ

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare (în dauna PETROMSERVICE S.A.) şi spălare a banilor,  procurori ai  Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus luarea, faţă de inculpatul NEGRUTZI BOGDAN, a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Din ansamblul probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpatul, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al S.C. Petromservice S.A. a participat la adoptarea unor hotărâri, în baza cărora s-au achiziţionat, de către S.C. Petromservice S.A acţiuni, la preţuri de zeci de ori mai mari decât cele reale, de la societăţi care nu aveau legătură cu obiectul de activitate al părţii vătămate.

În contextul probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că acţiunile au fost achiziţionate cu preţurile arătate, deşi ar fi putut fi cumpărate,  direct de pe bursă, nu prin intermediari.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au mai instituit, în cauză, măsura sechestrului asigurator asupra a aproximativ 11 imobile  (terenuri şi apartamente).

Cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică