Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Legea contenciosului administrativ a fost cenzurata din nou de catre Curtea Constitutionala
21.11.2006 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial nr. 921 din 14 noiembrie 2006 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 647/2006 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 4 alin. (3) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004.

Curtea Constitutionala a constatat ca dispozitiile art. 4 alin. (3) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 sunt neconstitutionale.

Citam textul legal, care se refera la calea de atac impotriva hotararii instantei de contencios administrativ catre a solutionat exceptia de ilegalitate:
„Solutia instantei de contencios administrativ este supusa recursului, care se declara in 48 de ore de la pronuntare ori de la comunicare si se judeca in 3 zile de la inregistrare, cu citarea partilor prin publicitate.”

Curtea a stabilit ca textul mentionat incalca dispozitiile art. 21 si 24 din Constitutie, precum si art. 6 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, datorita impreciziei si ambiguitatii ce rezulta din curgerea termenului de recurs, de la pronuntare ori de la comunicare, a termenelor scurte de solutionare pe care le stabileste, precum si datorita modalitatii de citare.

Reamintim ca relativ recent, prin Decizia nr. 189 din 2 martie 2006, Curtea a pronuntat o decizie similara, admitand exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 20 alin. (1) din Legea contenciosului administrativ, pentru motivul ca lipsa precizarii conditiilor in care termenul de recurs in care poate fi atacata hotararea primei instante de judecata se raporteaza la unul dintre cele doua momente procesuale – pronuntare sau comunicare incalca dispozitiile art. 21 din Constitutie.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.