BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul privind activitatile educative, asistenta psihologica si sociala in penitenciare
17.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 805 din data de 15 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2199/201 pentru aprobarea Regulamentului privind conditiile de organizare si desfasurare a activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala din penitenciare.

Regulamentul are drept scop stabilirea cadrului de organizare si desfasurare a demersurilor educative, de asistenta psihologica si sociala derulate cu persoanele private de libertate din unitatile penitenciare subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Activitatile mentionate mai sus se organizeaza si se desfasoara de catre personalul sectorului reintegrare sociala, in conformitate cu metodologiile specifice.

Actul normativ cuprinde ample reglementari, structurate pe urmatoarele domenii:

in domeniul educatiei – sunt incluse aspecte cu privire la: evaluarea educativa; consilierea educationala; programe educative;  participarea la cursurile de instruire scolara, la cursuri si examene aferente invatamantului universitar, participarea la activitati si cursuri de formare profesionala; activitati educative si culturale; activitatile desfasurate de catre preotul unitatii; functionarea bibliotecii; achizitionarea de catre peroanele private de libertate a unor televizoare si aparate de radio; primirea sau cumpararea de calculatoare personale etc.

– in domeniul asistentei psihologice si sociale – sunt cuprinse prevederi referitoare la: programele de asistenta psihologica si asistenta sociala, consilierea psihologica si psihoterapia, consilierea pe probleme sociale; medierea sociala etc.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate