Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Directiva UE privind ipotezele suplimentare pentru calculul dobanzilor la creditele pentru consumatori
17.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 296 din data de 15 noiembrie 2011 a fost publicata Directiva 2011/90/UE a Comisiei din 14 noiembrie 2011 de modificare a anexei I partea II la Directiva 2008/48/CE a Parlamentului European și a Consiliului care prezinta ipotezele suplimentare pentru calculul dobanzii anuale efective.

Experiența acumulata de statele membre in ceea ce privește punerea in aplicare a Directivei 2008/48/CE privind contractele de credit pentru consumatori, a aratat ca ipotezele stabilite in directiva respectiva nu sunt suficiente pentru a calcula dobanda anuala efectiva intr-un mod uniform și ca aceste ipoteze nu mai sunt adaptate situației comerciale a pieței.

Noua directiva inlocuieste Anexa privind ipotezele suplimentare pentru calculul dobanzii anuale efective din Directiva 2008/48/CE, cu o noua anexa in care au fost adaugate ipoteze noi privind normele pentru calculul dobanzii anuale efective pentru creditele fara durata fixa sau rambursabile in totalitate in mod repetat. De asemenea, au fost prevazute norme pentru stabilirea calendarului tragerii inițiale a creditului și al plaților care trebuie efectuate de catre consumator.

Statele membre aplica dispozitiile noii directive de la 1 ianuarie 2013, iar pana la 31 decembrie 2012 vor adopta actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma noii directive.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti