Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Numirea lichidatorilor odata cu dizolvarea societatii. Procedura de convocare a actionarilor


18 noiembrie 2011 | Raluca CÎRSTEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Corporate, Jurisprudență Curți de Apel

Judecătorii Raţă Gabriela şi Sas Remus au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 144 din 10 decembrie 2009 pronunţată în apel de Secţia comercială, contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Suceava având ca obiect acţiune în anulare a hotărârii AGAJURINDEX2010397164) că dispoziţiile art. 233 din Legea nr. 31/1990 care stipulează că dizolvarea societăţii are ca efect deschiderea procedurii lichidării şi disp. art. 264 ce reglementează numirea lichidatorilor nu înlătură disp. art. 117 din acelaşi act normativ. Astfel, deşi dizolvarea societăţii are ca efect deschiderea procedurii lichidării, acestea constituie faze distincte ale procesului de încetare a existenţei societăţii comerciale, fiind obligatorie convocarea pentru ambele faze, potrivit legii. Respectarea procedurii de convocare reglementată de art. 117 din Legea nr. 31/1990 şi, în mod corespunzător, menţionarea explicită în convocator privind propunerea de numire a lichidatorilor este obligatorie, indiferent dacă numirea lichidatorilor se face odată cu dizolvarea, cu hotărârea de lichidare sau ulterior.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică