Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Primar trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice


18 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului GRIGORE NICOLAE, primar al comunei Măneşti, judeţul Prahova, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Starea de fapt, retinuta in rechizitoriu, potrivit unui comunicat al DNA: La data de 2 octombrie 2006, inculpatul Grigore Nicolae, în calitate de primar al comunei Măneşti, judeţul Prahova, a încheiat cu o societate comercială din Ploieşti un contract de concesiune a unui teren în suprafaţă de 14,5 hectare pe o perioadă de 49 ani. În condiţiile în care, cu ocazia desfăşurării licitaţiei pentru concesionarea acestui teren, firma respectivă menţionase în ofertă preţul redevenţei de 10 lei/ m2 (preţul oferit era cel mai mare), inculpatul Grigore Nicolae şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a fixat prin contract o redevenţă în sumă totală de 145.000 lei (calculată cu 1 leu/m2 ).

În această modalitate, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 1.305.000 lei (aproximativ 300.000 euro), reprezentând diferenţa între preţul ofertat la licitaţie şi cel menţionat în contractul de concesiune.
Consiliul Local al comunei Măneşti s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.305.000 lei şi, pentru recuperarea acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Ploieşti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii