Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 17 noiembrie 2011
18.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Accident rutier. Cercetari. PJ Buftea

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, a fost înregistrată, la data de 15.11.2011, o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unui minor.

Din primele cercetări a reieşit faptul că, la data de 09.11.2011, în jurul orelor 1145, s-a produs un accident de circulaţie în oraşul Otopeni, judeţul Ilfov, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a minorului U.G..

Minorul  se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă şi  fără a se asigura.

La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă care i-a acordat îngrijiri medicale minorului, acesta fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral minor, contuzie abdominală şi contuzie genunchi drept.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului FRINZI GUGLIELMO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul legal, de 30 de zile, de la scadenţă, sume reprezentând impozite şi contribuţii sociale cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat, astfel, bugetului consolidat al  statului este în cuantum de 621.770 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului STEMPURSZKI IOSIF sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat că, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul legal, de 30 de zile, de la scadenţă, sume reprezentând impozite şi contribuţii sociale cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat, astfel, bugetului consolidat al  statului este în cuantum de 122.067 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului ADAM VICTOR sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul legal, de 30 de zile, de la scadenţă, sume reprezentând impozite şi contribuţii sociale cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat, astfel, bugetului consolidat al  statului este în cuantum de 263.545 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului BÂRLĂDEANU TIBERIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul legal, de 30 de zile, de la scadenţă, sume reprezentând impozite şi contribuţii sociale cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat, astfel, bugetului consolidat al  statului este în cuantum de 127.553 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

* * *

Tentativa la omor calificat. Arestare. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au solicitat, la data de 09.11.2011, arestarea preventivă a inculpatului PAVEL PETRE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Tulcea au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 22.11.2010, în jurul orelor 2300,  inculpatul  (tatăl unui minor în vârstă de 7 luni) deranjat de faptul că acesta plângea, l-a apucat de picioare şi l-a trântit de mai multe ori în pat. În acest context, copilul a fost lovit cu capul de spătarul patului, fapt ce a condus la intrarea acestuia în comă. Examinarea medico-legală a stabilit că viaţa minorului de 7 luni a fost pusă în primejdie prin hemoragia meningee ce a necesitat tratament medical complex în condiţii de spitalizare.

După acest episod, inculpatul s-a sustras urmăririi penale, la data de 09.11.2011 fiind depistat, prilej cu care a fost reţinut de către procurori pe o perioadă de 24 de ore.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus trimiterea în judecată a inculpatului VELIE CRISTIAN ADRIAN (agent de poliţie judiciară) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 21.05.2011, în jurul orei 1900, inculpatul a condus pe drumurile publice din oraşul Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş, un autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,50 – 1,30 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

* * *

Conducere pe drumurile publice fara permis de conducere. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CREŢ ADAM SIMION sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea stare de fapt:

La data de 10.04.2011, organele de poliţie l-au depistat, pe o stradă din Buziaş, pe inculpatul Creţ Adam Simion, care se afla la volanul unui  autoturism. În acest context, s-a stabilit că inculpatul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie precum şi faptul că autoturismul condus de inculpat purta plăcuţele de înmatriculare ale unui alt autovehicul.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Lugoj.

* * *

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 14.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului GRIGORE CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 08.01.2010, în jurul orei 2120, inculpatul a condus un autoturism pe raza localităţii Cerneteaz, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un copac ornamental.

Inculpatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, din care a rezultat că avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,95 g/l alcool pur.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

* * *

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului  LASCU COSMIN ALIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că,  la data de 02.07.2011, inculpatul, în calitate de conducător auto, a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că inculpatul, la momentul producerii accidentului, prezenta o alcoolemie de 1,90 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Lugoj.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti