Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Salariile functionarilor publici nu sunt informatii de interes public
17.11.2006 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea Constitutionala a decis ca functionarii publici nu mai sunt obligati sa completeze declaratia de avere, intrucat, conform art. 158 Codul muncii, salariul este confidential.

Curtea a fost sesizata de catre Petre Dungan, prim-procurorul al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara fata de cererea ziaristului Malin Bot de a i se aduce la cunostinta salarialiile procurorilor de la acest parchet.

In decizia Curtii se arata:
„Salariul concret al unei persoane, stabilit in cadrul limitelor minime si maxime prevazute in actele normative, tinand seama de importanta muncii depuse, de contributia adusa la realizarea sarcinilor si de situatia sa personala, nu mai prezinta interes public, intrand in sfera interesului privat al persoanei.”

Ziaristul Malin Bot:
„Presedintele Curtii Constitutionale este Ioan Vaida, profesor la Facultatea de Drept coleg cu Petre Dungan, procurorul-sef din Timisoara. Avocatul lui Dungan este Viorel Pasca, seful lui Ioan Vaida la Scoala de Studii Doctorale a facultatii. Totul se leaga.”

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.