Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timisoara. Prioritatea nulitatii absolute fata de principiul „nemo auditur propriam turpitudinem allegans”
21.11.2011 | Raluca CÎRSTEA, Raluca CÎRSTEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Judecătorii Lucian Lăpădat, Daniela Calai şi Trandafir Purcăriţă au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 681 din 18 iunie 2009 pronunţată în recurs de Secţia civilă a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect acţiune în declararea simulaţiei  – JURINDEX20105912442) că nulitatea absolută, având un caracter de ordine publică va avea prioritate faţă de principiul potrivit căruia „nimeni nu poate să invoce propria turpitudine”, excepţia referitoare la o atare nulitate putând fi ridicată şi de partea care, cu intenţie şi profitând de neştiinţa celeilalte părţi, a nesocotit dispoziţiile legale imperative privind încheierea actelor juridice.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate