Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Start pentru noul Sintact


21 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

A mai trecut o saptamana.

Iata ce s-a intamplat.

Pe scurt.

Preturi noi la Registrul Comertului. Noile tarife pentru serviciile auxiliare prestate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale si de Oficiul National al Registrului Comertului au fost publicate in Monitorul Oficial. De exemplu, 3,63 lei costa indrumarea pentru completarea corecta a cererilor…

sursa

Brandusa Stefanescu – Laudatio. Revista Romana de Drept Privat va dedica anul 2012 doamnei profesor universitar Brandusa Stefanescu.

sursa

Conferinta revolutionara. JURIDICE.ro va organiza o conferinta cu subiect de maxim interes, ce va fi sustinuta de prof. univ. dr. Traian Stefanescu in data de 28 noiembrie 2011. Evenimentul se va desfasura la Universitatea Romano-Americana, va putea fi vizionat si online, cu posibilitatea obtinerii de puncte INPPA pentru avocatii participanti.

sursa

Trei pentru un loc. Stefan Crisu, Alexandra Sinc si Petre Voinescu s-au intalnit cu alegatorii din raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Atacuri, insinuari, prezentari diplomatice, participare moderata. Preferat, la voturi, a fost Petre Voinescu, la distanta considerabila de ceilalti doi contracandidati, obtinand 55 de voturi, fata de 25 de voturi, Alexandra Sinc si 5 voturi, Stefan Crisu.

sursa 1 | sursa 2

Instantele intreaba, CJUE raspunde. Tribunalele Alba si Dambovita au adresat intrebari Curtii de Justitie a Comunitatii Europene  in vederea pronuntarii de hotarari preliminare. Daca prima instanta doreste sa stie in ce masura reducerile salariale operate de Statul roman sunt in contradictie cu prevederile Cartei fundamentale a Uniunii Europene, cea de-a doua instanta este interesata daca Protocolul nr. 1 aditional al CEDO permite reducerea salariilor bugetare, prin interventia statului.

sursa 1 | sursa 2

Start pentru Noul Sintact. Dan Stoica, Directorul General Wolters Kluver Romania, a anuntat ca a fost lansat Noul Sintact, o platforma legislativa digitala completa, offline si online. Va invitam sa-l testati.

sursa

Legi date de judecatori. Judecatorii ICCJ au decis, solutionand recursuri in interesul legii, ca:

– ANI nu are calitatea procesuala de a ataca solutiile de NUP si netrimitere in judecata a procurorilor

– este admisibila actiunea avand ca obiect obligarea Institutiei Prefectului la inmatricularea autovehiculelor second-hand achizitionate dintr-un alt stat membru al UE, fara plata taxei de poluare

– indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti

– Statul roman nu are calitate procesuala in actiunile in care se solicita acordarea de drepturi banesti pentru preluarea abuziva a imobilelor (intemeiata pe Legea 10/2001).

sursa 1 |sursa 2

ICCJ – foarte interesant! Un Ghid privind circumstantele generale agravante si atenuante aplicabile unei game largi de fapte penale si un studiu semestrial privind individualizarea pedepselor in cauzele de coruptie au fost publicate de Inalta Curte. Spre folosinta si uzul judecatorilor specializati in drept penal, dar si al avocatilor, ca sa stie la ce sa se astepte…

sursa 1 | sursa 2

De la tribunal direct la ICCJ. Un nou proiect al MJ de promovare a magistratilor la Inalta Curte a fost avizat favorabil, cu amendamente, de catre CSM. Propunerea CSM priveste posibilitatea participarii la concurs si a judecatorilor de la tribunale, respectiv a procurorilor de la parchetele de pe langa tribunale. Amendamentul apartine lui Adrian Neacsu.

sursa

Justitia in mainile lui Sorin Ovidiu Vantu J. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Sorin Ovidiu Vantu sa fie judecat in stare de libertate in dosarul de spalare de bani si delapidare. Afirmatiile acestuia cu ocazia acordarii ultimului cuvant au determinat-o pe Laura Codruta Kovesi sa sesizeze CSM iar pe Horatius Dumbrava sa se adreseze CNA. Sorin Ovidiu Vantu a spus in fata judecatorilor: „La Curtea de Apel, din cate stiu eu, ofiterii sunt din doi in doi, asa ca s-ar putea sa plec acasa sau s-ar putea sa plec in arest. Daca voi pleca in arest, voi lua justitia in mainile mele.”

sursa 1| sursa 2 | sursa 3

Descentralizarea constructiilor. Locul inspectoratelor judetene in constructii va fi luat de 7 directii regionale in constructii plus Directia Regionala in Constructii Bucuresti – Ilfov.

sursa

Pregatire profesionala a judecatorilor la trei stele. In Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicat plafonul maxim al cheltuililor de cazare si transport ce pot fi suportate din bugetul curtii de apel pentru activitatea de formare profesionala. Cazarea va fi decontata doar la hotelurile de trei stele iar in ceea ce priveste transportul, biletele de clasa I vor fi decontate.

sursa

Juristii, deveniti magistrati, nu pot promova decat dupa 3 ani. Regulamentul de promovare a magistratilor a fost modificat in sensul ca juristii cu 5 ani vechime, deveniti magistrati prin concurs, nu pot participa la concursul de promovare in functii de executie timp de cel putin 3 ani de la numirea in functie.

sursa

Sedinta UNBR. In perioada 2-4 decembrie 2011, conducerea avocatilor romani se intalneste in cadrul Comisiei Permanente a UNBR si a Consiliului UNBR. Asteptam cu interes hotararile, mai ales in ceea ce priveste taxele avocatilor, nemodificate de mai bine de 6 ani.

sursa

Un roman in Comisia de Justitie a PE. George Becali a declarat ca de la anul va fi membru al acestei comisii, adaugand „sa vedem acum cum ma ia cheama pe mine la DNA”.

sursa

Catalin Predoiu la Ion Cristoiu. Un interviu, marca Ion Cristiu, a fost publicat de MJ. Catalin Predoiu a vorbit despre functia de ministru (fiecare ministru face politica Guvernului), despre sotie (care se ocupa de o firma de design, urmand o pasiune, dupa ce a profesat cativa ani ca avocat), despre copii (are un baietel la scoala si o fetita la gradinita), despre avocatura („viata de avocat este foarte grea, cel putin in primii ani, si devine si mai grea pe masura ce ai succes) dar si o picanterie („una din primele lectii pe care le inveti ca tanar avocat stagiar e cum sa amani un proces si cum sa-l intinzi cat mai mult”).

sursa

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică