Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 21 noiembrie 2011
22.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Omor si profanare de morminte. Cercetari. PT Constanta

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a fost înregistrată astăzi, 21.11.2011, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la descoperirea unui cadavru într-o localitate de pe raza judeţului Constanţa. Totodată, a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi profanare de morminte  asupra victimei A.A.

În fapt, din primele cercetări a rezultat că la data de 19.11.2011, în jurul orei 0830, în comuna Ghindăresti, judeţul Constanţa, a fost găsit cadavrul victimei A.A. (în vârstă de 40 de ani) ambalat într-un sac legat cu sârmă.

Necropsia cadavrului a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale urmarea unui traumatism cranio cerebral si facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro si viscero-craniu. Primele date au relevat că victima era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi  de pe raza judeţului Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăresti sau pleca la muncă în străinătate. Victima revenise la domiciliu de circa trei luni si îşi câştiga existenta prestând diferite munci ocazionale, cu caracter zilier, pe raza comunei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimtire in judecata. PJ Faget

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CRISTOFOR ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 15.05.2011, orele 1715, în timp ce executau serviciul de patrulare, supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 681A,  în localitatea Traian-Vuia, lucrătorii de poliţie au oprit pentru control un autovehiculul, la volanul căruia se afla inculpatul Cristofor Ion. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, fiind indicată valoarea de  0,49mg/l.

Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie, rezultă că, la ora 1740, acesta avea o alcoolemie de 1,10g/1000ml de sânge, această scăzând după o oră la 0,95 g/1000 ml de sânge.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

* * *

Marturie mincionoasa. Trimitere in judecata. PJ Faget

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ŞTEFUREAC IOSIF sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, inculpatul Ştefureac Iosif, fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Făget, a dat declaraţii vădit contradictorii celor din faza de urmărire penală.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

* * *

Furt calificat. Trimitere in judecata. PJ Faget

Procurori ai   Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor GHERASIM RADU-NICOLAECRĂCIUNESCU ADRIAN-PAUL şi  POPOVICI PETRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în seara zilei de 16.06.2011, cei trei inculpaţi au hotărât să sustragă cablu telefonic dintre localităţile Tomeşti şi  Valea lui Liman. Aceştia s-au deplasat la locul faptei cu maşina condusă de Crăciunescu Adrian-Paul. Ajunşi la faţa locului, Crăciunescu Adrian-Paul a plecat cu maşina înspre Valea lui Liman, lăsându-i pe ceilalţi doi în apropierea stâncii de la ieşirea din Tomeşti spre Valea lui Liman. În timp ce inculpatul Gherasim Radu-Nicolae a tăiat cablul cu un topor, inculpatul Popovici Petru asigura paza. Au împachetat împreună cablul telefonic şi l-au adus la maşină, unde îi aştepta inculpatul Crăciunescu Adrian-Paul. Cablul a fost topit şi apoi vândut, la o firmă care achiziţionează metale neferoase.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

* * *

Contrabanda cu tigari. Arestare. PJ Slatina

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au propus, la data de 17.11.2011, arestarea preventivă a inculpatului MARCU ION-MARIUS, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Magistraţii Judecătoriei Slatina au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că, inculpatul Marcu Ion-Marius a comercializat în cursul anului 2011 ţigări , cunoscând că acestea provin din infracţiunea de contrabandă cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 56.270 lei.

Cercetările în această cauză sunt continuate şi fac parte dintr-o cauză mai amplă instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina , care faţă de o parte dintre cei implicaţi au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea acestora în judecată.

Astfel, reamintim că, la data de 27.10.2011, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ŢENE VILI-BOGDANSAVA MUGUREL-IONUŢ, MILITARU ADRIAN ŞI PRASACU FĂNEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în perioada septembrie – octombrie 2011, inculpaţii Ţene Vili-Bogdan şi Sava Mugurel-Ionuţ au fost implicaţi în activităţi de deţinere în afara antrepozitului fiscal, transport şi comercializare de ţigări, cunoscând că acestea provin din contrabandă, o parte dintre acestea fiind comercializate de către inculpata Militaru Rodica-Daniela în magazinul al cărei administrator era.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, aceasta din urmă, era ajutată la procurarea ţigărilor de contrabandă de către inculpatul Prasacu Fănel (funcţionar vamal) care le transporta din oraşul Corabia, în Municipiul Slatina.

La data de 06.10.2011, inculpatul Ţene Vili-Bogdan a fost depistat în trafic, pe DN 54, în afara localităţii Gârcovu, judeţul Olt, în timp ce transporta cu un autoturism, cantitatea de 9.850 pachete de ţigări, provenind din Ucraina şi Republica Moldova, fără a avea marcaje corespunzătoare.

Acestea urmau să fie primite de inculpatul Sava  Mugurel-Ionuţ care se asigura de faptul că, pe traseul autoturismului care transporta ţigările,  nu vor fi opriţi de organele de poliţie, acesta deplasându-se cu o altă maşină, având rol de antemergător.

Sub coordonarea procurorului, în cauză au fost efectuate o serie de percheziţii, care au condus la ridicarea mai multor cantităţi de ţigări de contrabandă, astfel: la data de 07.10.2011, într-un garaj, a fost identificată cantitatea de 12.500 pachete de ţigări de contrabandă, stabilindu-se că acestea aparţin inculpatului Sava Mugurel-Ionuţ. În ziua următoare, au fost efectuate încă 13 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate alte câteva sute de pachete de ţigări de contrabandă.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al  statului  prin neplata accizelor este de peste 200.000 lei. În cauză au fost confiscate  până în prezent peste 25.000 pachete ţigări.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare.

* * *

Inselaciune. Arestare. PT Bucuresti

Pocurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au înaintat, la data de 17.11.2011, instanţei de judecată, propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor:

  • RUSU ALEXANDRU-CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune;
  • STOICA FLOREA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la înşelăciune;
  • STOICAN VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpaţilor.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul Rusu Alexandru-Cristian, prin intermediul unor persoane rămase neidentificate până în prezent, a intrat în posesia mai multor autoturisme înmatriculate în Ungaria, autoturisme care erau încredinţate de  proprietarii sau utilizatorii din Ungaria  altor persoane, cu scopul înstrăinării acestora sau preluării contractelor de leasing. Acestea din urmă, cu sau fără acordul proprietarilor sau utilizatorilor, le încredinţau unor alte persoane de pe teritoriul României, în scopul înstrăinării.

În aceste împrejurări, autoturismele ajungeau în posesia inculpatului Rusu Alexandru-Cristian, care mai departe le încredinţa inculpatului Stoica Florea sau învinuiţilor D.M. şi P.B.  în scopul valorificării (aceştia având cunoştinţă de faptul că toate aceste autoturisme, ulterior efectuării autenticităţii la Registrul Auto Român şi  primei înmatriculări,  erau reclamate furate).

Astfel, fiind folosite contracte de vânzare – cumpărare false, încheiate între proprietarii autoturismelor din Ungaria şi învinuiţii din cauză sau alte persoane interpuse, autoturismele erau prezentate la Registrul Auto Român în vederea efectuării autenticităţii şi ulterior înmatriculate în România. După efectuarea acestor operaţiuni, învinuiţii/inculpaţii îl anunţau pe inculpatul Rusu Alexandru-Cristian, care lua legătura cu alte persoane şi care transmiteau aceste date în Ungaria.

Mai departe, învinuiţii/inculpaţii din cauza de faţă înstrăinau autoturismele înmatriculate deja în România către persoane de bună credinţă, pe care le induceau în eroare cu privire la situaţia juridică a acestora.

În toate cazurile, autoturismele ce fac obiectul prezentului dosar au fost reclamate furate după ce acestea erau verificate la Registrul Auto Român şi se efectua prima înmatriculare în România.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti