Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Contractantii care constituie garantia de buna executie prin retineri succesive trebuie sa isi deschida cont la trezorerie


22 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 757 din data de 27 octombrie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1.045/2011 privind modificarea art. 90 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Modificarea priveste constituirea garantiei de buna executie prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale.

Elementul de noutate a fost reglementat pentru situatia in care autoritatea contractanta are calitatea de autoritate publica, institutie publica sau operator economic cu capital integrat sau majoritar de stat. Astfel, in acest caz, contractantul are obligatia de a deschide la unitatea Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent in administrarea acestuia un cont de disponibil distinct la dispozitia autoritatii contractante. Din contul de disponibil deschis la Trezoreria Statului pe numele contractantului pot fi dispuse plati atat de catre contractant, cu avizul scris al autoritatii contractante care se prezinta unitatii Trezoreriei Statului, cat si de unitatea Trezoreriei Statului la solicitarea scrisa a autoritatii contractante in favoarea careia este constituita garantia de buna executie, in situatia emiterii de pretentii asupra garantiei de buna executie.

Daca in contractele in curs de executare la data intrarii in vigoare a Hotararii nu sunt clauze care sa dispuna altfel, procedura astfel cum a fost modificata, se aplica si retinerilor succesive din sumele datorate pentru facturi partiale, care se achita de catre autoritatile contractante. Sumele reprezentand garantii de buna executie existente la data intrarii in vigoare a Hotararii in conturi deschise la banci comerciale se utilizeaza conform prevederilor legale in vigoare la data constituirii acestora.

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică