Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Expertiza. Factura ca document justificativ


22 noiembrie 2011 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Fiscalitate

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 103 din 15 ianuarie 2010 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anularea unor acte administrative-fiscale) că expertiza fiind un mijloc de probă, concluziile acesteia trebuie apreciate de judecător şi că obiectul expertizei îl constituie numai împrejurări de fapt, iar nu lămurirea unor probleme de drept. În speţă, instanţa de fond, deşi era învestită cu stabilirea caracterului de document justificativ a unor facturi, a considerat, însuşindu-şi concluziile expertizei, că acele facturi pot fi considerate documente justificative, dar această constatare nu s-a bazat pe propria analiză a acestora, intrucat facturile nu au fost depuse în copie la dosar. Pentru aceste motive, Inalta Curte a admis recursul, a casat sentinţa si a trimis cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă pentru a fi depuse, în copie, facturile şi pentru a se verifica şi stabili de către instanţă dacă acestea au sau nu caracterul de document justificativ, potrivit prevederilor legale.

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică