Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 


Print Friendly, PDF & Email

DNA. Comisar sef de Garda Financiara trimis in judecata pentru luare de mita si fals intelectual
24.11.2011 | JURIDICE.ro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
NISTOR CONSTANTIN, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ până la data de 29.09.2011,ENĂŞOAIE GHEORGHE şi ANTONIE CORNELIU, ambii comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, toţi în stare de arest preventiv, în sarcina cărora s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– două infracţiuni de luare de mită, ambele în formă continuată şi
– fals intelectual, în formă continuată;

ŢIFUI PETRU, PINTILIE DUMITRU, VADANA CONSTANTIN, CHIRILĂ ALEXANDRU TEODOR, SCRIPCARU VASILE, TODIREL TEODOR, LEBĂDĂ BOGDAN-CONSTANTIN, BROASCĂ DANIELA, CIOBANU PETRICĂ, SESCU IOSIF, CIOBANU ION-MARINEL, GHELASĂ DUMITRU şi BUZDUGAN VASILE-ALIN, toţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din judeţul Neamţ, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Starea de fapt, retinuta in rechizitoriu, potrivit unui comunicat al DNA: La data de 29 septembrie 2011, inculpaţii Nistor Constantin, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu, în calitate de comisar şef, respectiv comisari în cadrul Gărzii Financiare Neamţ, cu ocazia efectuării unui control de specialitate, au primit suma totală de 4.010 lei, cu titlu de mită, de la inculpaţii Ghelasă Dumitru, Ţifui Petru, Pintilie Dumitru, Vadana Constantin, Chirilă Alexandru, Scripcaru Vasile şi Todirel Teodor. Banii au fost primiţi în scopul favorizării firmelor reprezentate de inculpaţii care au dat banii, respectiv pentru a efectua un control formal, pentru a nu constata toate neregulile sesizate, pentru a aplica amenzi contravenţionale minime cât şi pentru a fi anunţaţi cu privire la alte controale planificate.

De asemenea, în acelaşi scop şi în aceeaşi calitate, la data de 11 august 2011, inculpaţii Nistor Constantin şi Enăşoaie Gheorghe au primit de la inculpaţii Lebădă Bogdan-Constantin, Broască Daniela, Ciobanu Petrică şi Sescu Iosif, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din oraşul Roman, judeţul Neamţ, suma de 900 de lei şi foloase materiale în valoare de aproximativ 245 lei.

La data de 4 august 2011, inculpaţii Nistor Constantin şi Enăşoaie Gheorghe au primit de la inculpatul Buzdugan Vasile-Alin suma de 1.000 lei pentru ca, în calitatea lor de comisari la Garda Financiară, să favorizeze firma lui Buzdugan Vasile-Alin.

În mod similar, la data de 9 septembrie 2011, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu au primit de la inculpatul Ciobanu Ion – Marinel suma de 1.000 lei în scopul menţionat mai sus.

Pentru a ascunde faptele de corupţie descrise mai sus, în perioada iulie – 29 septembrie 2011, inculpaţii Nistor Constantin, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu au falsificat documentele pe care le-au întocmit cu ocazia controalelor efectuate în zilele în care au primit banii (procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi înscrisurile aferente) în care au consemnat date nereale cu privire la neregulile constatate la momentul controlului.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpaţilor Nistor Constantin, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu.

La data de 30 septembrie 2011, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Nistor Constantin, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu pentru 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Neamţ.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.