Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Grup infractional organizat. 8 perchezitii


24 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări faţă de 6 învinuiţi, din municipiul Piteşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Starea de fapt: În sarcina învinuiţilor Mihalcea Ion, Mihalcea Florin, Tudor Theodor Ionuţ, Gheorghe Giorgian Nicolae, Gheorghe Cătălina Cristina şi Arvat Valeriu se reţine că au constituit un grup infracţional organizat având ca scop acordarea de împrumuturi cu dobândă între 20-100% pe lună unor persoane fizice din judeţele Olt şi Argeş.

Ulterior, prin ameninţare şi acte de violenţă, victimele au fost obligate să semneze chitanţe olografe sau acte notariale prin care să ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept împrumut şi au fost deposedate de bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (părinţi, fraţi).

Prejudiciul cauzat de membrii grupului este de peste 300.000 EUR.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare în municipiul Piteşti şi în comuna Moşoaia, judeţul Argeş.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.I.C. şi B.C.C.O. Craiova.

Suportul tehnic a fost asigurat de către S.R.I. – Direcţia Judeţeană Argeş.

La sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Craiova au fost conduse 6 persoane în vederea audierii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică