« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 22 noiembrie 2011
23.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Arestare. PJ Braila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat, la data de 20.11.2011, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpaţilor:

  • BALIU FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală, lovire sau alte violenţe şi distrugere;
  • BALIU RADU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe;
  • BOŞOROG MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe;
  • BOŞOROG STĂNICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi port fără drept de armă albă.

Cererea a fost admisă de magistraţii Judecătoriei Brăila care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat  următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 18.11.2011, în jurul orelor 1830, inculpaţii au provocat un scandal public care a tulburat liniştea şi ordinea publică pe Calea Călăraşilor (la km 10). Astfel, inculpatul Baliu Florin, a lovit-o pe partea vătămată I.F. cu o piatră, cauzându-i leziuni ce necesită 40 – 45 zile de îngrijiri medicale iar ulterior, tot cu pietre, a spart 2 geamuri de la locuinţa părţii vătămate B.S.

Totodată, inculpatul Baliu Radu i-a aplicat o palmă şi un pumn părţii vătămate B.M. iar ulterior, înarmat cu o scândură, i-a distrus acesteia uşa de la locuinţă şi porţile de la garaj.

De asemenea, inculpatul Boşorog Mihai i-a aplicat o lovitură cu pumnul părţii vătămate B.R. şi a proferat cuvinte şi expresii jignitoare, iar inculpatul Boşorog Stănică, înarmat cu un topor, a agresat-o pe partea vătămată B.F., lovind-o peste mână.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Viol si coruptie sexuala. Cercetari. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au finalizat, prin rechizitoriu, cercetările în cauza privind pe inculpatul BERCHEŞ CIPRIAN-GABRIEL şi au dispus trimiterea acestuia în judecată, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi corupţie sexuală.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul Bercheş Ciprian-Gabriel, în cursul anului 2011, în mod repetat, a întreţinut relaţii sexuale nefireşti cu fiica soţiei sale din altă relaţie, partea vătămată P.M.J.F. (în vârstă de 3 ani şi 6 luni), profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa. Totodată, în aceeaşi perioadă, inculpatul a săvârşit acte repetate cu caracter obscen asupra minorei.

Reamintim că, la data de 19.10.2011, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpatului, măsură admisă de magistraţii Tribunalului Maramureş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

* * *

Act sexual cu un minor. Arestare. PJ Brasov

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au solicitat, la data de 11.11.2011, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului APA FRANCESCO (cetăţean italian) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Magistraţii Judecătoriei Braşov au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, începând cu luna octombrie 2010, prin intermediul reţelei de socializare HI5, partea vătămată G.A.A. (în vârstă de 16 ani) l-a cunoscut pe inculpatul Apa Francesco, care i-a propus să întreţină relaţii sexuale în schimbul unor sume de bani sau alte bunuri. În cursul lunii ianuarie 2011, inculpatul  a venit în România unde s-a întâlnit cu partea vătămată si, după ce a invitat-o pe aceasta în apartamentul său, i-a propus să întreţină relaţii sexuale nefireşti, minorul fiind de acord şi primind suma de 150 lei. Totodată, în perioada februarie-noiembrie 2011, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale nefireşti cu minorul – parte vătămată, oferindu-i în schimb diferite sume de bani sau obiecte.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

* * *

Talharie. Arestare. PJ Ramnicu Valcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ramnicu Valcea au dispus, la data de 18.11.2011,  punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor STOICA ALEXE şi TĂLMACIU PAUL-CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Ramnicu Valcea au admis cererea procurorilor şi  au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale,   s-a reţinut că, în data de 05.11.2011, cei doi inculpaţi i-au urmărit pe minorii D.F.C. şi F.G.A. (ambii în vârstă de 14 ani) pe raza mun. Rm. Vâlcea, iar în momentul în care au constatat că nu pot fi observaţi de nicio persoană, au exercitat acte de violenţă asupra acestora, punându-i în imposibilitate de a se apăra. Inculpaţii au acţionat în acest mod, în scopul sustragerii unui telefon mobil de ultimă generaţie din posesia minorului F.G.A., bun pe care şi l-au însuşit, cauzând un prejudiciu în sumă de aproximativ 2100 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei.

* * *

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata, PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 22.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, a inculpatului ŞIMON VASILE–BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, inculpatul Şimon Vasile – Bogdan, la data de 08.05.2010, în jurul orelor 0010, a condus un autoturism pe drumurile publice din Baia Mare, având o îmbibaţie alcoolică de 1,00 – 0,90 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

sursa: mpublic.ro

 
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD