Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Noi categorii de asigurati trebuie sa adere la fondurile de pensii administrate privat


24 noiembrie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 827 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 98/2011 pentru modificarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor administrate privat.

Noua ordonanta de urgenta extinde categoriile de asigurati care au obligatia de a participa la sistemul de pensii administrate privat.

Astfel, actul normativ se aplica asiguratilor prevazuti la art. 6 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:  cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.

Persoanele mentionate anterior au obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat in termen de 7 luni de la intrarea in vigoare a noii ordonante de urgenta, in caz contrar fiind repartizate aleatoriu de catre institutia de evidenta.

Nu participa la fondurile de pensii administrate privat, asiguratii a caror identitate constituie informatie clasificata, potrivit legii.

Reamintim ca, potrivit Legii nr. 411/2004, angajatii care contribuie la sistemul public de pensii si care au varsta pana in 35 de ani sunt obligati obligati sa adere la un fond de pensii administrat privat, iar angajatii cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani pot opta sa adere la un astfel de fond de pensii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică