Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Modificarea Legii privind perdelele forestiere de protectie
24.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 825 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicata Legea nr. 213/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protectie.

Prin Legea nr.289/2002 privind perdelele forestiere s-a prevazut infiintarea la nivel national a Sistemul ui national de perdele forestiere.
Noua lege declara ca propritate nationala realizarea Sistemului national de perdele forestiere. In acest sens, se prevede ca Sistemul national de perdele forestiere este de utilitate publica.

Necesitatea infiintarii perdelelor forestiere de protectie se fundamenteaza pe baza de studii intocmite de institute de cercetare silvica, ale caror servicii se achizitioneaza in conditiile legislatiei privind achizitiile publice.

Actul normativ cuprinde ample precizari referitoare procedura de expropriere in vederea infiintarii perdelelor forestiere de protectie, documentele necesare pentru realizarea exproprierii, documentatiile tehnico-economice de realizare a perdelelor forestiere de protectie.

Realizarea lucrarilor de impadurire se face cu acordul proprietarilor terenurilor agricole. In situatia in care titularii dreptului de proprietate nu isi exprima acordul, se demareaza procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica, expropriator fiind statul roman prin Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura este coordonatoarea programului de realizare a Sistemului national al perdelelor forestiere de protectie.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.