Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
JURIDICE
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii privind perdelele forestiere de protectie

24.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 825 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicata Legea nr. 213/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protectie.

Prin Legea nr.289/2002 privind perdelele forestiere s-a prevazut infiintarea la nivel national a Sistemul ui national de perdele forestiere.
Noua lege declara ca propritate nationala realizarea Sistemului national de perdele forestiere. In acest sens, se prevede ca Sistemul national de perdele forestiere este de utilitate publica.

Necesitatea infiintarii perdelelor forestiere de protectie se fundamenteaza pe baza de studii intocmite de institute de cercetare silvica, ale caror servicii se achizitioneaza in conditiile legislatiei privind achizitiile publice.

Actul normativ cuprinde ample precizari referitoare procedura de expropriere in vederea infiintarii perdelelor forestiere de protectie, documentele necesare pentru realizarea exproprierii, documentatiile tehnico-economice de realizare a perdelelor forestiere de protectie.

Realizarea lucrarilor de impadurire se face cu acordul proprietarilor terenurilor agricole. In situatia in care titularii dreptului de proprietate nu isi exprima acordul, se demareaza procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica, expropriator fiind statul roman prin Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura este coordonatoarea programului de realizare a Sistemului national al perdelelor forestiere de protectie.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.