« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificarea Legii privind perdelele forestiere de protectie
24.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 825 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicata Legea nr. 213/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protectie.

Prin Legea nr.289/2002 privind perdelele forestiere s-a prevazut infiintarea la nivel national a Sistemul ui national de perdele forestiere.
Noua lege declara ca propritate nationala realizarea Sistemului national de perdele forestiere. In acest sens, se prevede ca Sistemul national de perdele forestiere este de utilitate publica.

Necesitatea infiintarii perdelelor forestiere de protectie se fundamenteaza pe baza de studii intocmite de institute de cercetare silvica, ale caror servicii se achizitioneaza in conditiile legislatiei privind achizitiile publice.

Actul normativ cuprinde ample precizari referitoare procedura de expropriere in vederea infiintarii perdelelor forestiere de protectie, documentele necesare pentru realizarea exproprierii, documentatiile tehnico-economice de realizare a perdelelor forestiere de protectie.

Realizarea lucrarilor de impadurire se face cu acordul proprietarilor terenurilor agricole. In situatia in care titularii dreptului de proprietate nu isi exprima acordul, se demareaza procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica, expropriator fiind statul roman prin Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura este coordonatoarea programului de realizare a Sistemului national al perdelelor forestiere de protectie.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni/categorii: Lege 9

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD