Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Lidia Barac s-a intalnit cu director in cadrul Ministerului britanic de Justitie
25.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 24 noiembrie 2011, Lidia Barac, Secretarul de Stat in MJ, a avut o întâlnire cu directorul Departamentului de Legislaţie şi Drepturi din cadrul Ministerului britanic de Justiţie, Clare Sumner şi cu şeful adjunct al misiunii diplomatice a Marii Britanii la Bucureşti, Esther Blythe, potrivit unui comunicat al MJ.

Un subiect important pe agenda întâlnirii a fost reprezentat de procesul de reformă al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), proces lansat în februarie 2010 prin Conferinţa la nivel înalt de la Interlaken (Elveţia).

În acest context, Secretarul de Stat, Lidia Barac, a arătat că România susţine reforma Curţii Europene de la Strasbourg, reamintind importanţa fundamentală a dreptului la un recurs individual, care reprezintă piatra de temelie a sistemului instituit de Convenţie.

În continuare, Secretarul de Stat a subliniat preocuparea şi sprijinul Ministerului român al Justiţiei pentru identificarea celor mai bune şi eficiente soluţii în degrevarea activităţii Curţii, astfel încât să se ajungă la un echilibru între hotărârile pronunţate şi cererile introduse.

Lidia Barac:  “Credem în valorile care au stat la baza creării acestui mecanism european de control jurisdicţional şi suntem de părere că acestea trebuie menţinute şi că este necesar să corectăm acele aspecte care, în timp, s-au dovedit a nu mai răspunde corespunzător necesităţilor cetăţenilor europeni. După cum a arătat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în timpul vizitei sale oficiale la Londra din luna septembrie, ne manifestăm întreaga deschidere şi disponibilitate de a coopera în atingerea obiectivelor urmărite prin procesul de reformă al Curţii, lansat prin Conferinţa de la Interlaken din februarie 2010 şi reafirmat prin Declaraţia de la Izmir din aprilie 2011.”

Oficialii britanici au apreciat deschiderea spre cooperare a Ministerului român de Justiţie şi au accentuat intenţia Preşedinţiei britanice a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei de a accentua şi aprofunda procesul de reformă a Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti