Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DLA Piper Romania a consiliat OMV Petrom in contractarea unei noi finantari


24 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DLA Piper Romania a asistat din punct de vedere juridic OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, in contractarea unei linii de credit multi-valută, în valoare de 930 milioane euro, cu maturitate de 3 ani si posibilitate de prelungire pentru inca doi ani consecutivi.

Tranzacţia a fost suprasubscrisă semnificativ, fiind inițial lansată pentru o sumă de 750 milioane de euro. Acest împrumut înlocuieşte liniile de credit în valoare de 875 milioane euro, contractate în 2008 şi 2009 cu scadenţă în 2012 și neutilizate la data contractării acestei linii de credit. Creditul va fi utilizat pentru acoperirea nevoilor generale ale companiei, inclusiv finanţarea programului curent de investiţii.

BNP Paribas, BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A., Citi, Raiffeisen Bank International AG si Unicredit au acționat în calitate de Lideri subscriitori (en. Bookrunners) și Aranjori Principali Mandatați în cadrul tranzacției. Sindicatul de bănci include în total un număr de 14 banci interne si internaționale. La data de 23 noiembrie 2011, creditele contractate și neutilizate, disponibile Grupului Petrom, se ridică la suma de aproximativ 1 miliard de euro.

Marian Dinu, Country Manager DLA Piper România a declarat: „Suntem mândri că am avut din nou ocazia să colaborăm cu OMV Petrom în legătură cu o tranzacție care reprezintă un reper al pieței din România. Din nou, OMV Petrom demonstrează că, pentru companiile solide, accesul la finanțări de valoare foarte mare este deschis chiar și in vremuri tulburi pentru piețele financiare internaționale, cum sunt cele pe care le traversăm”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii