Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 25 noiembrie 2011
28.11.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Furt calificat. Arestare. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus, la data de 22.11.2011, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul MANDA LAURENŢIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În aceeaşi zi, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, propunere admisă de magistraţii Judecătoriei Brăila care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 zile.

Din probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în noaptea de 15/16.11.2011, în timp ce se afla în incinta unei săli de jocuri mecanice, profitând de neatenţia operatoarei de sală, a sustras dintr-o borsetă a acesteia  suma de 3.600 lei ce provenea din încasări.

* * *

Furt calificat. Arestare. PJ Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, la data de 23.11.2011,  punerea în mişcare a acţiunii penale  faţă de inculpatul DRANCA NICOLAE SORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, propunere admisă de magistraţii Judecătoriei Suceava, care au emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în noaptea de 21/22.11.2011, inculpatul împreună cu alte persoane, au  pătruns în incinta unui magazin, prin forţarea uşii de acces, după care au sustras mai multe produse alimentare;

Totodată, aceştia au sustras un număr de trei  autoturisme marca Dacia 1310, care se aflau parcate în faţa unei biserici din municipiul Suceava, după care inculpatul a condus autoturismele sustrase pe drumurile publice, fără a deţine permis de conducere.

* * *

Accident rutier. Cercetari. PJ Craiova

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrată o cauză penală privind accidentul rutier în care au fost implicaţi doi lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Din primele cercetări a rezultat că, la data de 24.11.2011, conducătorul auto, (agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi), aflat la volanul unui autoturism, proprietatea acestei unităţi de poliţie, în timp ce se deplasa pe raza unei localităţi din judeţul Dolj, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de ansamblul format dintr-un tractor cu remorcă, care circula în aceeaşi direcţie de mers, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului autoturismului şi rănirea uşoară a pasagerului din dreapta C.V.M., ambii fiind transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Delapidare. Trimitere in judecata. PJ Vaslui

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au dispus, la data de 24.11.2011, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatei CHIRIAC ELENA sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 2008-2011, în calitate de şef birou Încasare şi Evidenţă a Veniturilor Bugetare din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vaslui, inculpata a procedat la transferarea unor sume de bani din mai multe conturi în conturile personale, însuşindu-şi în această modalitate, fără drept, suma de 190.243 lei.

În cursul urmăririi penale, în vederea recuperării prejudiciului, prin ordonanţa procurorului s-a dispus instituirea unui sechestru asigurator asupra unui imobil deţinut de inculpata Chiriac Elena.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Vaslui.

* * *

Violare de domiciliu. Trimitere in judecata. PJ Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava  au finalizat cercetările în cauza privind pe inculpatul URSU MARIUS cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept şi au dispus, prin rechizitoriu, la data de 24.11.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a acestuia.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la data de 22.10.2011, fără a avea permis de armă letală, inculpatul a deţinut şi folosit o armă de vânătoare din categoria armelor letale, trăgând două focuri în uşa de acces a unui apartament situat în municipiul Suceava, pe care a distrus-o în zona sistemului de închidere, iar apoi a pătruns fără drept în interior, unde a mai executat un foc în geamul uşii de acces în sufragerie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

* * *

Inselaciune si uz de fals. Continuare cercetari. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul  Braşov continuă cercetările în dosarele penale privind pe învinuiţii GRANCEA CONSTANTIN, ILIE ANA RAMONA, BERCEA IOAN MARIAN şi DIEA ION MARIUS cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

La acest moment  sunt în desfăşurare activităţi de inventariere şi verificare a documentelor, înscrisurilor ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la sediul Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Revoluţionarilor din decembrie 1989 şi la domiciliul unui membru al acestei asociaţii şi, de asemenea, sunt în curs de realizare mai multe constatări tehnico-ştiinţifice.

Reamintim, faţă de cele patru persoane susmenţionate s-a dispus, în luna noiembrie 2010, începerea urmăririi penale, întrucât din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat date şi indicii că acestea au indus în eroare Casa Judeţeană de Pensii Braşov cu prilejul solicitării indemnizaţiilor lunare reparatorii prevăzute de Legea 341/2004, folosindu-se, în acest scop, de înscrisuri  suspecte a fi falsificate.

De la momentul începerii urmăririi penale, în cele patru cauze, s-au efectuat în mod operativ, acte de urmărire penală şi s-au administrat numeroase probe.

Dintre acestea, menţionăm:

– audierea celor patru învinuiţi,

– audierea unui număr de 24 martori,

– 10 rapoarte de constatare tehnico-ştiinţifică pentru stabilirea autenticităţii înscrisurilor folosite de învinuiţi,

– s-au întocmit şi pus în aplicare 4 rezoluţii de ridicare silită a unor înscrisuri  şi registre deţinute de Guvernul României – Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor,

– s-au efectuat verificări asupra corectitudinii înregistrărilor din aceste registre, întocmindu-se procese-verbale,

– s-au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare (două la sediul ALRUE Braşov şi una la domiciliul unui membru al Asociaţiei) de unde s-au ridicat un număr de 28 de saci conţinând înscrisuri, registre, dosare precum şi medii de stocare informatice care urmează să fie expertizate;

– de la data efectuării percheziţiilor s-au deschis un număr de 20 de saci şi s-au inventariat documentele din aceştia, în prezenţa unui reprezentant al Asociaţiei, întocmindu-se procese-verbale;

– s-a dispus verificarea acestor înscrisuri pentru stabilirea autenticităţii;

– s-a purtat corespondenţă amplă cu Guvernul României, Preşedinţia României, autorităţile locale, pentru lămurirea diverselor aspecte ale cauzelor,

– s-a procedat la verificarea unui număr de 6 sesizări formulate de persoane fizice  în legătură directă cu obiectul acestor cauze.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt  şi stabilirea răspunderii judiciare.

* * *

Inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Retinere. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 24.11.2011,  punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: ŞILCĂ GHEORGHE-CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la înşelăciune şi MÂNEA TIBERIU-ŞTEFAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Bucureşti au formulat propunere de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în cursul anului 2010 şi în luna martie 2011, inculpatul Şilcă Gheorghe Cristian împreună cu alţi inculpaţi cercetaţi în cauză, a intermediat vânzarea a două autoturisme de lux, declarate anterior, în mod fals, ca fiind furate, deplasându-se ulterior în Turcia pentru valorificărea autoturismelor.

De asemenea, din probe s-a mai reţinut că, în cursul anului 2010, la solicitarea altor inculpaţi cercetaţi în cauză, la sediul service-ului auto pe care îl deţine, inculpatul Mânea Tiberiu Ştefan a realizat artizanal o cheie pentru un autoturism de lux pe care a programat-o electronic să acţioneze portierele autoturismului şi să pornească motorul, ajutându-i, astfel, pe ceilalţi inculpaţi să înstrăineze maşina în afara ţării, după ce în prealabil aceasta fusese declarată în fals ca fiind furată.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Furt calificat. Retineri. PT Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoriei Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor CIMPUERU ION-EMIL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi LAL PETRU-EMANUEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat. Totodată, în cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt :

În seara zilei de 15.11.2011, în jurul orelor 2200, inculpaţii au pătruns prin efracţie în locuinţa unui poliţist de unde au sustras bunuri şi bani. În urma cercetărilor efectuate până în prezent, o parte din bunurile sustrase au fost recuperate.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti