« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Minoritatile nationale din Romania. Perspective juridico-institutionale si cultural-istorice – Iasi, 8 decembrie 2011
28.11.2011 | Universitatea Mihail Kogalniceanu Iasi

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Universitatea „Mihail Kogalniceanu” are placerea de a va invita sa luati parte la Conferinta „Minoritatile nationale din Romania. Perspective juridico-institutionale si cultural-istorice”, ce se va desfasura joi, 8 decembrie 2011, ora 16:00.

Conferinta va fi precedata de Adunarea Asociaţiei studenţilor UMK – ora 12:00, de intalnirea Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera – ora 14:00 si de Adunarea festivă de deschidere a Zilelor Universităţii “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi  – ora 15:30.

Temele dezbaterii:
– Romii în spaţiul românesc (Margareta Herţanu, Preşedintele Asociaţiei Pro Roma)
– Din istoria comunităţii evreilor din Iaşi (Abraham Ghiltman, Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Iaşi)
– Consideraţii privind cetăţenia evreilor ( Lect.dr. Marius Bălan, Universitatea „Al.I.Cuza”)
– Consideraţii privind contribuţia evreilor în cultura şi civilizaţia românească (Conf. dr. Cristian Sandache)
– Minoritatea italiana din România. O analiză semiotică (Lect. dr. Antonio Sandu)
– Tratamentul preferenţial ca mijloc şi egalitatea efectivă ca scop în protecţia minorităţilor naţionale din România (Lect.dr. Mihaela Roxana Prisacariu)

 
Secţiuni: Anunțuri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD