Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Crestere de 90% la al treilea bilant VASS Lawyers


28.11.2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achiziții publice, Content
JURIDICE - In Law We Trust

VASS Lawyers, firmă de avocatură specializată în achiziţii publice, anunţă o creştere de peste 90% a cifrei de afaceri în primele trei trimestre ale anului 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Veniturile obţinute se bazează în totalitate pe contracte cu mediul privat şi au fost realizate preponderent din serviciile juridice aferente domeniilor achiziţii publice, litigii şi arbitraj, contracte comerciale şi dreptul muncii. Aceste rezultate consolidează poziţia VASS Lawyers pe piaţa din România drept una dintre cele mai dinamice firme de avocatură.

În 2011, dezvoltarea casei de avocatură s-a realizat prin extinderea portofoliului de clienţi şi creşterea numărului şi complexităţii proiectelor derulate. Noi companii din ţară şi din străinătate au completat portofoliul de clienţi care acoperă în prezent mari oraşe din România, dar şi state precum Austria, S.U.A., Turcia, Olanda, Polonia sau Spania.

Competenţele VASS Lawyers în domeniul achiziţiilor publice s-au bucurat pentru a treia oară consecutiv de recunoaştere internaţională. Astfel, în cadrul evenimentului Global Law Experts Awards 2011, VASS Lawyers a câştigat încă o dată premiul „Firma de Avocatură a Anului în Achiziţii Publice”. Această reuşită s-a datorat echipei solide de avocaţi cu o experienţă de peste 5 ani în achiziţii publice, dar şi proiectelor majore în care a fost implicată ca şi consultant juridic. Dintre acestea, cele mai interesante proiecte, care au presupus şi un volum mare de muncă, au vizat atribuirea unor contracte sectoriale din domeniul petrolier cu o valoare cumulată de peste 400 milioane EUR, atribuirea unor contracte de furnizare a turbinelor eoliene de peste 200 milioane EUR sau atribuirea unui contract de lucrări finanţat din fonduri europene de peste 10 milioane EUR.

De asemenea, domeniul litigii şi arbitraj a avut o evoluţie excepţională în anul 2011, echipa de avocaţi de instanţă din cadrul VASS Lawyers fiind implicată în dosare de anvergură din materia achiziţiilor publice, dreptului comercial sau conflictelor de muncă. Astfel, VASS Lawyers a obţinut recent anularea unor decizii succesive de excludere a unui ofertant din cadrul unei proceduri de atribuire a unui contract de lucrări din domeniul infrastructurii de interes naţional, cu o valoare estimată de peste 100 milioane EUR. Decizii similare au fost obţinute şi pentru alte companii din sectoarele utilităţi, alimentar sau energie. Totodată, echipa de avocaţi a repurtat succese importante în eliminarea unor cerinţe restrictive din documentaţiile de atribuire a unor contracte din domeniile consultanţă tehnică, utilităţi, energie sau alimentar.

În ceea ce priveşte litigiile comerciale, VASS Lawyers a reprezentat cu succes clienţi naţionali sau internaţionali atât în litigii cu privire la executarea unor contracte de achiziţii publice, cât şi în dosare de insolvenţă sau de recuperări creanţe izvorâte din raporturi comerciale. Cu titlu de exemplu, la începutul anului 2011, firma a obţinut o decizie arbitrală definitivă şi irevocabilă privind recuperarea unei creanţe în valoare de aproximativ 1,5 milioane EUR rezultate din executarea unui contract de tip FIDIC, având ca obiect reabilitarea unei staţii de epurare a apei reziduale.

În materia contractelor comerciale, firma de avocatură a oferit suport constant clienţilor săi pentru încheierea şi negocierea unor contracte complexe, inclusiv în conformitate cu dispoziţiile noului Cod Civil. În  ceea ce priveşte executarea contractelor comerciale, un succes notabil al echipei de avocaţi a fost recuperarea pe cale amiabilă a unui debit de peste 600.000 lei, rezultat din executarea unui contract de tip Phare.

av. Iulia Vass

Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers„Toate aceste succese şi noi direcţii de dezvoltare ne-au permis atingerea targetului stabilit pentru 2011 şi au motivat derularea unui amplu proces de rebranding, mutarea într-un nou sediu şi lărgirea echipei. În mod cert, cel mai important atu în procesul de dezvoltare a firmei noastre a fost şi va rămâne în continuare echipa de avocaţi. Pasiunea pentru această profesie, standardele de calitate asumate şi eficienţa în derularea proiectelor ne-au ajutat în ultimii trei ani sa facem faţă şi celor mai înalte exigenţe. Tocmai această conduită profesională ireproşabilă a contribuit în mod decisiv la consolidarea poziţiei VASS Lawyers în topul celor mai dinamice case de avocatură din România.”

VASS Lawyers preconizează o creştere a cifrei de afaceri de 50% pentru anul 2012, pe termen mediu firma vizând dublarea echipei de avocaţi, diversificarea gamei de servicii oferite, lansarea de noi parteneriate externe şi extinderea portofoliului de clienţi.

* * *

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piaţa avocaturii din România, oferind clienţilor săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, societăţi comerciale, relaţii de muncă, concurenţă, tranzacţii imobiliare, contracte comerciale, imigrare sau litigii & arbitraj.

VASS Lawyers a câştigat aprecierea forumurilor internaţionale pentru competenţele sale în domeniul achiziţiilor publice şi concurenţei. Astfel, în 2010, VASS Lawyers a câștigat premiul Firma de Avocatură a Anului în Achiziții Publice acordat de Corporate Intl Magazine Global Award, precum și de ACQ Country Awards. De asemenea, casa de avocatură este recomandată de ghidul celor mai buni avocați din lume – Global Law Experts – pentru domeniul Achiziții Publice în România.

Echipa VASS Lawyers îşi informează permanent clienţii despre noutăţi legislative și îi asistă prin consultanţă de specialitate, la nivel naţional, dar și european, prin parteneriate cu firme străine din domeniu. Firma pune la dispoziţia celor interesaţi blogul dedicat exclusiv achiziţiilor publice şi parteneriatelor public private.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro