Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Oradea. Raspundere pentru evictiune. Aprecierea despagubirilor
29.11.2011 | Raluca CÎRSTEA, Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Viorel Pantea, Florica Roman şi Elena Bocşe au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 1430 din 3 noiembrie 2009 pronunţată în recurs de Secţia civilă mixtă a Curţii de Apel Oradea având ca obiect  pretenţii JURINDEX2010357891) că, în cazul răspunderii pentru evicţiune, la stabilrea despăgubirilor, instanţa trebuie să aibă în vedere culpa concurentă a ambelor părţi, care a condus la constatarea nulităţii contractului de vânzare – cumpărare. Astfel, au apreciat judecătorii, în speţă, culpa principală (75 %) aparţine recurentului Statul Român, care, în calitate de vânzător, a vândut un bun care nu se afla în circuitul civil, şi în legătură cu care ştia că s-a formulat o cerere de restituire în natură care nu fusese încă soluţionată. În ceea ce-i priveşte pe intimaţii cumpărători, culpa acestora (25 %) constă în faptul că nu au depus un minim de diligenţe pentru a afla situaţia juridică a imobilului, nu au solicitat relaţii de la comisie, care le-ar fi permis să afle de cererea formulată de foştii proprietari.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti