Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Facilitati fiscale acordate in cazul platii obligatiilor restante la bugetele locale
29.11.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 838 din data de 25 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor si ministrului finantelor publice nr. 259/2842/2011 privind aprobarea normelor pentru administrarea creantelor fiscale ale unitatilor administrativ-teritoriale sau, dupa caz, ale subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor in vederea anularii unor obligatii fiscale accesorii administrate de catre compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale.

Actul normativ a fost emis avand in vedere prevederile art. XI  din Ordonanta Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Codului Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si se aplica pentru obligatiile fiscale la bugetele locale.

Facilitatile fiscale se acorda de catre organele fiscale ale unitatilor administrativ-teritoriale sau ale subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti.

Astfel, pentru obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 se acorda urmatoarele facilitati:
– anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale, daca obligatiile principale si cota de 50% din majorarile de intarziere, calculate pana la data platii, administrate de fiecare dintre organele fiscale ale unitatilor administrativ-teritoriale, sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 31 decembrie 2011;
– anularea unei cote de 25% din majorarile de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale, daca obligatiile principale si cota de 75% din majorarile de intarziere, calculate pana la data platii, administrate de fiecare dintre organele fiscale ale unitatilor administrativ-teritoriale, sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 30 iunie 2012.

Prin obligatii fiscale principale restante la data de 31 august 2011 se intelege obligatiile fiscale cu termene de plata scadente pana la data de 31 august 2011 si neachitate pana la aceasta data.

Prin obligatii fiscale principale restante se intelege si sumele reprezentand amenzi exigibile, de orice fel, cu exceptia celor pentru care, potrivit legii, executarea actului prin care s-a aplicat amenda este suspendata.

In vederea acordarii facilitatii, contribuabilii pot depune o cerere prin care solicita o situatie a obligatiilor fiscale care urmeaza a fi stinse, precum si a celor care intra sub incidenta facilitatii.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti