ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Banii n-aduc fericirea, dar fericirea aduce bani
29.11.2011 | JURIDICE.ro, Andrei SĂVESCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Că banii n-aduc fericirea e foarte clar pentru oricine, dar în ce mod aduce fericirea bani nu este la fel de clar…

Sursa bibliografică este Dicţionarul Explicativ al limbii române. Potrivit DEX, fericirea este o „stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină”. Dacă avem o asemenea stare sufletească, şi, mai ales, dacă ea este persistentă, totul ne merge strună, reuşim totul, emanăm bucurie în jur, suntem sociabili şi plini de solicitudine, împărtăşim din fericirea noastră celorlalţi, care vor fi bucuroşi să ne bucure la rândul lor. Bucurie la bucurie trage, şi ban la ban. Atitudinea pozitivă, proactivă, specifică oamenilor fericiţi, îi determină pe cei din jurul nostru să apeleze la noi, să îşi dorească să lucrăm pentru ei, să ne angreneze în afacerile lor, să câştigăm împreună aşadar. Cu cât în proximitatea noastră avem prieteni şi organizaţii cu mai mulţi bani, cu atât vom beneficia şi noi de interacţiunea pozitivă cu sursa de bani.

Prin urmare, ca să facem rost de bani e suficient să fim fericiţi. Ah, o să-mi spuneţi că a fi fericit este mai greu decât să faci rost de bani!…

Aş răspunde cu plăcere acestei obiecţii, dar din păcate spaţiul alocat acestei note despre bani este limitat, trebuie să închei aici, nu înainte însă de a vă supune atenţiei încă o opinie, în aceeaşti notă: viaţa este tristă, în schimb salariul e hazliu…

dr. Andrei Savescu
coord. JURIDICE.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate