Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 29 noiembrie 2011


30 noiembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Accident de circulatie. Constituire cauza. PJ Drobeta Turnu Severin

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost constituită o cauză penală cu privire la accidentul rutier petrecut în această dimineaţă,  în jurul orelor 0320, pe raza municipului.

Din primele cercetări a rezultat faptul că un autoturism care circula pe DN6, dinspre Municipiul Drobeta Turnu Severin către localitatea Strehaia, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu un autotren înmatriculat în Bulgaria, care staţiona regulamentar într-o parcare.

Din accident a rezultat moartea conducătorului auto, cât şi a celor trei pasageri ai autoturismului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt.

* * *

Act sexual cu un minor. Trimitere in judecata. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, prin rechizitoriu, la data de 24.11.2011, trimiterea în judecată a inculpatului LAZĂR CRISTIAN LUDOVIC sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în cursul lunii septembrie 2011, inculpatul a întreţinut un raport sexual cu partea vătămată P.C., cunoscând faptul că acesta are vârsta de 13 ani.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

* * *

Coruptie sexuala. Trimitere in judecata. PJ Babadag

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului PETRUŞEL GHEORGHE MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupţie sexuală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 19.10.2011, în jurul orelor 1700, inculpatul a ademenit-o pe minora C. A. (în vârstă de 7 ani), în spatele unui tomberon unde a exercitat acte cu caracter obscen asupra acesteia. Cercetările au mai stabilit că inculpatul a mai procedat la fel cu aceeaşi minoră şi în luna septembrie 2011, când a atras-o în lanul de porumb al unor vecini.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Babadag.

* * *

Evaziune fiscala. Arestari. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor:

1. TAPALAN NICOLETA, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de evaziune fiscală;

2. MUŞUROIA COSMIN-ION, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală;

3. TRUŞCĂ NICOLAE, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală;

4. BĂTĂIOSU MARIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că societatea administrată de inculpata Tapalan Nicoleta a întocmit formalităţi vamale cu prezentarea de documente prin care a diminuat preţul real al mărfurilor achiziţionate din import, sustrăgându-se, astfel, de la plata TVA şi a impozitului pe profit aferente acestor tranzacţii.

În activitatea infracţională erau implicate mai multe societăţi comerciale – care importau sau cumpărau de pe piaţa internă produse petroliere derivate, pe care le valorificau prin intermediul staţiilor de distribuţie a carburanţilor ca “motorina euro 5”.

Întreaga activitatea infracţională a fost orchestrată de reprezentanţii societăţii antemenţionate fiind foarte bine conturată, pe schema unui circuit închis, desfăşurat între societăţi controlate şi conduse de aceleaşi persoane, cu intenţia de a introduce în ţară motorină Euro 5, declarând organelor vamale că acel produs este păcură, în condiţiile în care diferenţa de acciză între cele două produse este foarte mare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt.

* * *

Evaziune fiscala. Arestare. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului DUMINICA SORINEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor, şi  au emis, pe numele inculpatului, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi peanle,  s-a reţinut faptul că, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în actele contabile toate operatiunile comerciale efectuate de societate, nu a înregistrat şi declarat veniturile aferente realizate şi a evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, însuşindu-şi, fară drept, sumele de bani astfel rezultate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de aproximativ 549.600 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii