Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 5 decembrie 2011


5 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tentativa la omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ANUŢIAC NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Totodată, în aceiaşi zi, respectiv, 26.11.2011, procurorii au solicitat magistraţilor Tribunalului Maramureş arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de judecători, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 24.11.2011, inculpatul i-a aplicat lovituri, cu un cuţit soţiei sale în zona abdominală, cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare.

* * *

Calcare de consemn. Trimitere in judecata. Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti

Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului GHIŢĂ MARIUS-EMANUIL (plutonier în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de călcare de consemn (2 fapte) şi insubordonare.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 13.10.2011, fiind desemnat să execute serviciul de pază şi protecţie la Postul de pază şi protecţie nr.1 Permanent al Obiectului „Centrul pentru Cazarea Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni (în care sunt cazaţi temporar cetăţeni străini declaraţi indezirabili ori împotriva cărora s-a dispus măsura returnării sau expulzării) – obiectiv ce impune vulnerabilitate şi risc, inculpatul Ghiţă Marius-Emanuil a părăsit, fără aprobare, postul şi itinerariul de patrulare.

De asemenea, în noaptea de 28/29.10.2011, fiind desemnat în serviciul de patrulare pe itinerariul Postului de pază şi protecţie mai sus menţionat, inculpatul a introdus în ghereta postului său un computer personal tip laptop şi l-a utilizat mai multe ore în scop de divertisment, încălcând regulile serviciului de securitate ale obiectivului refuzând totodată, executarea ordinului legal dispus de către superiorul său, plutonier N.I.C., de a executa patrulare pe itinerariul prestabilit al postului şi de a verifica integritatea ferestrelor obiectivului situat în zona sa de responsabilitate.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Militar Bucureşti.

* * *

Distrugere din culpa. Incendiu. PJ Ploiesti

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în data de 30.11.2011 în Camera Tezaurului din cadrul Departamentului Procesare aparţinând unei bănci din Ploieşti a avut loc un incendiu, în urma căruia au ars mai multe valori, conţinând diverse valute.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Dare de mita. Arestare. PT Ilfov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul HAN XIANGBIAO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Totodată, inculpatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cererea procurorilor fiind admisă de magistraţii Tribunalului Ilfov, care la data de 27.11.2011 au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la data de 26.11.2011, inculpatul Han Xiangbiao a promis şi oferit bani unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Ilfov (denunţătorul) pentru ca acesta să-i restituie marfa ce-i fusese confiscată în aceiaşi zi, în urma unei acţiuni a poliţiei.

În urma flagrantului realizat, inculpatul a fost depistat în timp ce-i oferea agentului de poliţie suma de 500 de lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii