Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Conditiile de vanzare a peste 700 imobile de protocol
05.12.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 851 din data de 30 noiembrie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat”, a imobilelor proprietatea Regiei Autonome „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat”, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Actul normativ prevede vanzarea a peste 700 de  imobile din domeniul privat al statului aflate in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat sau  aflate in proprietatea Regiei.

Guvernul motiveaza aceasta masura de necesitatea reducerii nivelului cheltuielilor publice si a nivelului cheltuielilor de administrare si intretinere aferente unitatilor locative administrate de RA APPS , precum si faptul ca interesul general este de a degreva bugetul statului de anumite cheltuieli.

Vanzarea imobilelor se realizeaza prin licitatie deschisa cu strigare, in conditiile stabilite prin ordonanta de urgenta.

In vederea vanzarii imobilelor, RA APPS stabileste pretul de pornire a licitatiei deschise cu strigare, care nu poate fi mai mic decat pretul de piata determinat prin raport de evaluare de evaluatori  autorizati, persoane fizice sau juridice, selectati de catre RA APPS, cu respectarea legislatiei in vigoare, respectiv decat valoarea de inventar a imobilului, daca aceasta valoare este mai mare decat pretul de piata.

Imobilele propuse spre vanzare sunt prezentate in anexa nr. 3 la actul normativ.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti