Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 6 decembrie 2011


7 decembrie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Activitate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ucidere din culpa. Cercetari. PJ Drobeta Turnu Severin

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în seara zilei de 04.12.2011,  în jurul orelor 1940, în localitatea Şimian, jud. Mehedinţi, un pieton care circula pe partea dreaptă a părţii carosabile a DN 6, a fost acroşat de un autovehicul, ce se deplasa pe direcţia Şimian –Dr. Tr. Severin, după care şi-a continuat drumul, nefiind identificat până în prezent.

Din accident a rezultat moartea pietonului în vârstă de 25 ani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

* * *

Delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Trimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei VEREHA MARIA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 2005 – 2010, în calitate de ofiţer servicii clienţi la o unitate bancară, inculpata Vereha Maria a întocmit în fals un număr de 187 înscrisuri oficiale, respectiv ordine de retragere, ordine de transfer, chitanţe de depunere, contracte de depozit, contracte de cont privilegiu, cerere de lichidare depozit, înscrisuri în baza cărora a efectuat operaţiuni neautorizate în conturile a 40 de clienţi şi şi-a însuşit din gestiune suma totală de 560.339 lei şi 12.030 euro.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

* * *

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Mehedinti

Procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor MIROSLAV MIRCEA ION (în stare de arest preventiv), MIHAI MITEA, RĂDULESCU MARCEL, RĂDULESCU IOAN, BRÂNDUŞEA MARCELAILIOARA şi MIHAI STELA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale s-a reţinut faptul că inculpaţii Miroslavici Mircea Ion şi Mihai Mitea, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 3.700.814 lei prin întocmirea de facturi fiscale fictive şi prin neevidenţierea în contabilitatea societăţii a veniturilor realizate.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Mehedinţi.

* * *

Tentativa de furt calificat. Arestari. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au solicitat instanţei de judecată, la data de 05.12.2011, arestarea preventivă a inculpaţilor:

– COBZARU MARIUS şi ZOICĂREANU IULIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat;

– MITEA GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat şi furt calificat;

– ILIE ROLF VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat ( 4 fapte);

– DINU PETRE IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie şi

– NEDELCU CONSTANTIN zis „Bogdan” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat (3 fapte).

Magistraţii Judecătoriei Buftea şi-au însuşit, în parte, propunerea procurorilor şi au dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii: Mitea Gheorghe, Ilie Rolf Vasile, Dinu Petre Ioan şi Nedelcu Constantin zis „Bogdan”, pentru o perioadă de 29  de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpaţii determinau oprirea autoturismelor părţilor vătămate prin înţeparea uneia dintre anvelope, iar în momentul în care acestea opreau pentru remedierea defecţiunii, le sustrăgeau, prin violenţă sau nu, bunurile pe care le aveau asupra lor sau în autoturisme.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

* * *

Furt calificat. Arestare. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au solicitat instanţei de judecată, la data de 05.12.2011, arestarea preventivă a inculpaţilor:

– PETRE NICOLAE, MITEA PETRE, RĂDUCANU GIGI, VOICU FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat;

– MOCANU NELU CRISTI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat în formă continuată şi tăinuire;

– STANCIU DORIN PETRE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Buftea au admis în parte propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Voicu Florin şi Mitea Petre, pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că inculpaţii pătrundeau, prin efracţie, în locuinţele sau anexele gospodăreşti aparţinând mai multor părţi vătămate, de unde sustrăgeau diferite obiecte  (motoare electrice, bormaşini, baterii de acumulator pentru utilaje, flexuri, etc.), precum şi animalele vii pe care le găseau în locaţiile respective (2 cai, o vacă, 4 porci).

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

* * *

Trafic de influenta. Retineri. PT Dolj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, la data de 05.12.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor PREDA CRISTIAN şi PĂUNA JANA, ambii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Totodată, inculpaţii urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Probatoriul administrat în  cauză, până la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Preda Cristian (asistent medical la Institutul de Medicină Legală Craiova), prin intermediul inculpatei Păuna Jana, a primit contravaloarea sumei de 800 de Euro în schimbul intervenţiei pe care acesta pretindea că o are pe lângă funcţionari cu atribuţii specifice în cadrul instituţiei amintite, pentru obţinerea unei valori a alcoolemiei care să nu mai angajeze răspunderea penală, şi deci, care să-i fie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat G.M.A.

* * *

Dare de mita. Punere in miscare actiune penala. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor MEHNO VALENTIN şi NISTOR IANE sub aspectul săvârşirii infracţiunii dare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la data de 19.09. 2011, cei doi inculpaţi i-au promis şi oferit unui agent de poliţie suma de 400 euro şi 1.150 lei pentru a-l determina să-şi îndeplinească în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a înlocui probele de sânge într-un dosar penal în care Mehno Valentin era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Suceava.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro