Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Jud. Dorel George Matei, Lidia Barac si ambasadorul Elvetiei au dezasamblat tastaturi


12 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Justiţiei şi partenerii săi, organizaţia elveţiană VEBO (Asociaţia pentru Dezvoltarea Probaţiunii în Europa de Est) şi Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare din România (FPSC), au marcat vineri, 9 decembrie 2011, deschiderea oficială a celui de-al doilea atelier pentru prestarea muncii în folosul comunităţii, înfiinţat în România, potrivit unui comunicat al MJ.

Activitatea ce va fi derulată de persoanele sancţionate penal în cadrul noului atelier constă în dezasamblarea manuală a deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Reprezentantul Ministerului Justiţiei, Secretarul de Stat Lidia Barac, a mulţumit Guvernelor României şi Elveţiei pentru că au făcut posibilă deschiderea celui de-al doilea atelier de muncă în folosul comunităţii pentru persoanele sancţionate penal, salutând efortul substanţial depus de partenerul elveţian – care constă nu doar în finanţarea cu 85% a proiectului, dar şi în transferul de expertiză către specialiştii români angrenaţi în sistemul de probaţiune.

Lidia Barac: „Găsesc preocuparea dumneavoastră extrem de importantă pentru că, aşa cum se cunoaşte, potrivit viitorului Cod penal şi Cod de procedură penală, serviciile de probaţiune din România au un rol esenţial, iar munca în folosul comunităţii devine o obligaţie complementară în toate cazurile în care se pronunţă o pedeapsă neprivativă de libertate, iar în cazul condamnărilor cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, munca în folosul comunităţii este obligatorie. Extrem de important, în al doilea rând, este să imaginăm şi o extindere a reţelei acestor ateliere, dar şi mai important este sprijinul pe care partea elveţiană ni-l acordă în procesul de implementare, pentru că bunele practici din Elveţia ne pot ajuta cu privire la reinserţia socială a condamnaţilor, dacă aceste ateliere vor funcţiona potrivit scopului pentru care au fost create”.

Prezent la inaugurare, Ambasadorul Elveţiei, E.S Jean-Hubert Lebet, a adus în atenţie foarte bunele relaţii diplomatice derulate între România şi Elveţia în cei 100 de ani scurşi de la primele contacte diplomatice. Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti a amintit de sprijinul constant oferit de ţara sa României, atât în perioada de preaderare la Uniunea Europeană, cât şi după acest moment, exprimând un mesaj de încurajare şi de încredere în autorităţile române.

Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti a declarat: „Ştim cât de importantă este sarcina dumneavoastră şi cât de mari sunt provocările şi pentru Ministerul Justiţiei. Avem încredere în dumneavoastră că veţi înainta pe această cale, chiar dacă este dificilă!

Directorul Direcţiei de Probaţiune, Iuliana Cărbunaru, a subliniat beneficiile aduse de înfiinţarea acestor ateliere pentru sistemul de Justiţie şi pentru comunitate, menţionând că „în cadrul acestui atelier judecătorii pot observa finalitatea concretă a soluţiilor pe care le dispun în cauzele penale şi au certitudinea executării orelor de muncă în folosul comunităţii de către persoanele sancţionate penal”.

Momentul discursurilor a fost urmat de tăierea dublei panglici, cu însemnele României şi Elveţiei, precum şi de o demonstraţie a activităţilor ce vor fi derulate în noul atelier.

Astfel, cei doi oficiali, împreună cu judecătorul Dorel George Matei – cel care a pronunţat mai multe sentinţe în care se regăseşte obligaţia de a executa muncă în folosul comunităţii – au dezasamblat, fiecare, câte o tastatură de computer.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică