Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 12 decembrie 2011


13 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Ultraj. Arestare. PJ Ploiesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au dispus, la data de 10.12.2011, reţinerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului LAMBRU DANIEL ALEXANDRU cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Ploieşti care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Probatoriul administrat în cauză a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 09.12.2011, în jurul orelor 1900, pe fondul consumului de alcool, inculpatul în timp ce se afla în faţa sediului societăţii comerciale la care lucra soţia sa, a ameninţat cu moartea şi  a lovit cu pumnul în zona feţei pe I.N.F. (agent şef principal din cadrul Poliţiei Urlaţi), aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

***

Violare de domiciliu şi ultraj contra bunelor moravuri. Arestari. PJ Fetesti

Magistraţii Judecătoriei Feteşti au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioa

Procurorii ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti au propus arestarea preventivă a inculpaţilor IONIŢĂ FĂNELIONIŢĂ VASILEIONIŢĂ GICĂ-GABIIONIŢĂ ALEXANDRU-VICTORIONIŢĂ IONIONIŢĂ VALI şi a minorului I.C.I. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi ultraj contra bunelor moravuri.

Magistraţii Judecătoriei Feteşti au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru inculpaţii majori iar, pentru inculpatul minor, pentru o perioadă de 20 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara zilei de 10 decembrie 2011, pe raza comunei Vlădeni, inculpaţii au intrat în conflict cu conducătorul auto al unei ambulanţe deplasate la domiciliul acestora, pe care l-au atacat şi l-au lovit.

Totodată, inculpaţii l-au urmărit pe şoferul ambulanţei în curtea şi apoi în locuinţa unei persoane la care acesta se refugiase, pătrunzând în interior prin spargerea uşilor şi agresând persoanele care încercau să li se opună.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscala. Punere in miscare actiune penala. PT Ilfov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov în colaborare cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu au dispus începerea urmăririi penale prin extinderea cercetărilor şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul GRUIA DRAGOŞ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală (6 fapte). Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistraţii Tribunalului Ilfov, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul Gruia Dragoş a efectuat, prin intermediul celor 6 societăţi comerciale controlate de el, achiziţii intracomunitare de legume, fructe şi carne, pe care ulterior le-a comercializat către diferiţi agenţi economici din România fără a declara sumele obţinute din rulajul mărfurilor, prejudiciind astfel bugetul de stat  cu suma de cca. 8 milioane  lei reprezentând T.V.A. de plată.

***

Tentativa de omor. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 11.12.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ZELENSZKI ŞTEFAN GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Totodată, procurorii au solicitat Tribunalului Maramureş arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de instanţa de judecată care a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 09.12.2011, în jurul orelor 2200, pe fondul unui conflict spontan cu partea vătămată C.V., inculpatul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri în zona feţei cu pumnii, picioarele, precum şi cu un corp contondent, cauzându-i leziuni corporale care i-au pus viaţa în primejdie.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Tentativa de omor. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul DANCI IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

În aceeaşi zi, procurorii au solicitat Tribunalului Maramureş arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, cerere admisă de instanţa de judecată care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă.

Din probele administrate, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 20.11.2011, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict, inculpatul i-a aplicat concubinei sale, partea vătămată G.N. mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, cauzându-i leziuni grave (şoc hemoragic – hemoragie internă cu pierderea a 2.500 ml. sânge) care i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică