Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DLA Piper Romania a castigat doua premii Trustlaw ale Fundatiei Thomson Reuters


12 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Cu ocazia ceremoniei tinuţă luni de către Fundaţia Thomson Reuters la Museum of London, DLA Piper Dinu SCA a câştigat premiul TrustLaw Impact, acordat pentru cercetarea pro bono realizată în cooperare cu alte 18 firme de avocatură şi echipe legale in-house din toată Europa pentru organizaţia Adie (Asociaţia pentru Dreptul la Iniţiativă Economică) cu privire la legislaţia privind microcreditele şi microîntreprinderile în statele UE. Rezultatele cercetării s-au concretizat în raportul: „Crearea de joburi în Europa: Cadrul legislativ pentru microîntreprinderi şi microcredite în Europa”, care detaliază obstacolele pe care le întampină microîntreprinderile, inclusiv monopolul exercitat de bănci cu privire la activitatea de finanţare şi complexitatea procedurilor birocratice, dar şi identificarea ariilor în care legislaţia poate fi îmbunătăţită în fiecare din statele UE.

Cu scopul de a promova schimbarea şi uniformizarea legislaţiei în toata Europa, Adie a prezentat raportul la Comisia Europeană. Ca un rezultat al eforturilor depuse de Adie, un prim pas în acest sens a fost făcut în 2 Decemebrie 2011, când Comisia Europeană a ţinut o conferinţă despre „Îmbunătăţirea mediului legislativ al microcreditului”, prezentând rezultatele raportului.

Echipa DLA Piper România care a contribuit la acest proiect a fost formată din Ramona Volciuc-Ionescu, Cosmina Simion, Ana-Maria Rusu, Laura Leanca şi Laura Lacurezeanu.

DLA Piper a primit de asemenea şi premiul TrustLaw „Cel Mai Activ Membru al anului 2011” pentru „răspunsul lor fantastic la solicitarile legale ale membrilor TrustLaw „.

Ramona Volciuc-Ionescu, avocat senior la DLA Piper România, a primit cele două premii TrustLaw în numele DLA Piper şi a declarat: „Suntem onoraţi să primim acest premiu de la Fundaţia Thomson Reuters. Munca pro bono este parte integrantă a culturii noastre şi vom continua să fim dedicaţi proiectelor care vizează întrajutorarea comunităţii”.

DLA Piper este o firmă internaţională de avocatură cu peste 4,200 avocaţi în 76 de birouri din 30 de ţări. Din birourile din Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Statele Unite ale Americii, avocaţii săi pot oferi consultanţă într-o gamă largă de probleme juridice pentru clienţi locali, regionali sau internaţionali.


Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii