Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DLA Piper Romania a castigat doua premii Trustlaw ale Fundatiei Thomson Reuters
12.12.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Cu ocazia ceremoniei tinuţă luni de către Fundaţia Thomson Reuters la Museum of London, DLA Piper Dinu SCA a câştigat premiul TrustLaw Impact, acordat pentru cercetarea pro bono realizată în cooperare cu alte 18 firme de avocatură şi echipe legale in-house din toată Europa pentru organizaţia Adie (Asociaţia pentru Dreptul la Iniţiativă Economică) cu privire la legislaţia privind microcreditele şi microîntreprinderile în statele UE. Rezultatele cercetării s-au concretizat în raportul: „Crearea de joburi în Europa: Cadrul legislativ pentru microîntreprinderi şi microcredite în Europa”, care detaliază obstacolele pe care le întampină microîntreprinderile, inclusiv monopolul exercitat de bănci cu privire la activitatea de finanţare şi complexitatea procedurilor birocratice, dar şi identificarea ariilor în care legislaţia poate fi îmbunătăţită în fiecare din statele UE.

Cu scopul de a promova schimbarea şi uniformizarea legislaţiei în toata Europa, Adie a prezentat raportul la Comisia Europeană. Ca un rezultat al eforturilor depuse de Adie, un prim pas în acest sens a fost făcut în 2 Decemebrie 2011, când Comisia Europeană a ţinut o conferinţă despre „Îmbunătăţirea mediului legislativ al microcreditului”, prezentând rezultatele raportului.

Echipa DLA Piper România care a contribuit la acest proiect a fost formată din Ramona Volciuc-Ionescu, Cosmina Simion, Ana-Maria Rusu, Laura Leanca şi Laura Lacurezeanu.

DLA Piper a primit de asemenea şi premiul TrustLaw „Cel Mai Activ Membru al anului 2011” pentru „răspunsul lor fantastic la solicitarile legale ale membrilor TrustLaw „.

Ramona Volciuc-Ionescu, avocat senior la DLA Piper România, a primit cele două premii TrustLaw în numele DLA Piper şi a declarat: „Suntem onoraţi să primim acest premiu de la Fundaţia Thomson Reuters. Munca pro bono este parte integrantă a culturii noastre şi vom continua să fim dedicaţi proiectelor care vizează întrajutorarea comunităţii”.

DLA Piper este o firmă internaţională de avocatură cu peste 4,200 avocaţi în 76 de birouri din 30 de ţări. Din birourile din Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Statele Unite ale Americii, avocaţii săi pot oferi consultanţă într-o gamă largă de probleme juridice pentru clienţi locali, regionali sau internaţionali.


Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti