Simplificarea procedurii de control al exporturilor anumitor bunuri cu dubla utilizare


13 decembrie 2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX
Secţiuni: Active Lawyers, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Pe data de 8.12.2011, prin Regulamentul 1232/2011 al Parlamentului European si Consiliului Uniunii Europene, au fost introduse 5 tipuri noi de autorizatie generala de export a Uniunii. Acestea sunt urmatoarele:
– EU002 – Exporturile de anumite produse cu dubla utilizare catre anumite destinatii
– EU003 – Export dupa reparatie/ inlocuire
– EU004 – Export temporar pentru expozitii sau targuri
– EU005 – Telecomunicatii
– EU006 – Produse chimice.

Exportatorii care indeplinesc conditiile de utilizare a unei licente generale comunitare de export au obligatia de a se inregistra la ANCEX inainte de prima utilizare a acestora.

ANCEX inregistreaza exportatorul in baza de date a utilizatorilor de licente generale si ii notifica inregistrarea in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii cererii de inregistrare.Pentru informatii detaliate privind licentele.

Pentru JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro