Content video
CorporatePlatinum members

ZRP Insolvency SPRL


12.12.2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

A mai trecut o saptamana.
Iata ce s-a intamplat.
Pe scurt.

Cu bani la medic. In Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicata Legea nr. 220/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.  Noutatea consta in introducerea coplatii serviciilor medicale. Nu este stabilita valoarea coplatii, data aplicarii acesteia si nici serviciile medicale pe care va trebuie sa le platim. Toate acestea vor fi reglementate printr-un contract-cadru precum si prin normele de aplicare a acestuia. Sunt si persoane exceptate de la coplata (tinerii de pana la 18 ani daca nu realizeaza venituri din munca sau pensionarii cu o pensie de pana la 740 lei, de ex.). Legea introduce notiunea de tichet moderator pentru sanatate care reprezinta documentul justificativ ce face dovada coplatii serviciilor medicale.
https://www.juridice.ro/177654/legea-privind-coplata-serviciilor-medicale.html

Sefii parchetelor intr-un cincinal. In ultimii 5 ani au fost numiti 426 de procurori in functii de conducere in cadrul parchetelor si 11 procurori la parchetele militare, potrivit unei evidente date publicitatii de Ministerul Public.
https://www.juridice.ro/177629/procurorii-numiti-in-functii-de-conducere-in-ultimii-5-ani.html

Hotarari importante pentru avocati. Consiliul UNBR, intrunit in sedinta din 3 decembrie 2011, a adoptat:
– o rezolutie de dezamagire privind solutia Curtii Constitutionale din 15 noiembrie 2011 ca urmare a admiterii exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor care instituie interdictia de a exercita profesia la instantele si parchetele unde sotul avocatului sau ruda ori afinul sau pana la gradul al treilea inclusiv indeplineste functia de judecator sau procuror, indiferent de sectia, directia, serviciul sau biroul in care isi desfasoara activitatea
– o hotarare privind inceperea functionarii Baroului Ilfov: cererea avocatilor ilfoveni de modificare a schimbarii denumirii Baroului Bucuresti in “Baroul Bucuresti si Judetul Ilfov” a fost respinsa. UNBR va aloca noului barou 15.000 EUR pentru constituirea patrimoniului initial. Astfel, numarul barourilor care alcatuiesc UNBR a ajuns la 42.
– o hotarare privind anularea hotararii Adunarii Generale a Baroului Galati din 19 noiembrie 2011. Decanul Mircea Breahna indeplineste aceasta functie din 2003, desi sunt posibile doar doua mandate de decan.
– o hotarare privind modificarea limitelor maxime ale taxelor avocatilor.
https://www.juridice.ro/177571/consiliul-unbr-despre-interdictia-exercitarii-profesiei-de-avocat.html
https://www.juridice.ro/177736/hotararea-unbr-ref-inceperea-functionarii-baroului-ilfov.html
https://www.juridice.ro/177739/consiliul-unbr-anuleaza-hotararea-adunarii-generale-a-baroului-galati-privind-alegerea-organelor-de-conducere.html

ZRP Insolvency SPRL. Zamfirescu Racoti Predoiu a infiintat ZRP Insolvency SPRL. Echipa, formata din 5 avocati, va fi coordonata de Maestrii Calin Andrei Zamfirescu si Stan Tarnoveanu.
https://www.juridice.ro/177850/zamfirescu-racoti-predoiu-infiinteaza-zrp-insolvency-sprl.html

Noua sefa a Sectiei Penale a ICCJ. CSM-istii au optat pentru jud. Corina Michaela Jîjîie in functia de presedinte al Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in defavoarea jud. Iulian Dragomir. Asteptam sa vedem daca propunerea CSM va fi agreata de presedintele Traian Basescu.
https://www.juridice.ro/177752/propunerea-csm-privind-noul-presedinte-al-sectiei-penale-de-la-inalta-curte.html

Suparare pe Info CSM. Georgiana Iorgulescu, Mona-Maria Pivniceru, Alina Nicoleta Ghica, Ana Cristina Lăbuș și Marius Tudose au trimis o scrisoare deschisa presedintelui CSM, jud. Horatius Dumbrava, nemultumiti de „modul defectuos in care functioneaza pagina de stiri a Consiliului, respectiv infocsm”. Se reclama faptul ca doar activitatea unora dintre membrii CSM este evidentiata si reflectata pe acest site…
https://www.juridice.ro/177786/cinci-membri-csm-acuza-info-csm.html

Raspunderea magistratilor nemodificata de Camera Deputatilor. Camera Deputatilor a respins proiectul initiat de MJ privind modificarea raspunderii disciplinare a magistratilor. Daca presedintele CSM, jud. Horatius Dumbrava, a declarat ca este o decizie corecta, sustinand insa necesitatea responsabilizarii mai mare a magistratilor, ministrul Catalin Predoiu si-a manifestat preocuparea fata de respingerea acestui proiect, aratand ca MJ va sustine acest proiect in cadrul dezbaterilor din Senat.
https://www.juridice.ro/177773/horatius-dumbrava-despre-respingerea-proiectului-privind-raspunderea-disciplinara-a-magistratilor.html
https://www.juridice.ro/177889/catalin-predoiu-despre-respingerea-proiectului-de-lege-privind-raspunderea-magistratilor.html

Blocarea executarii silite – punctata. INPPA a acreditat conferinta organizata de JURIDICE.ro marti, 13 decembrie 2011, la Universitatea Romano-Americana, cu 8 puncte de pregatire profesionala continua pentru participarea in sala si 2 puncte pentru urmarirea LIVE a transimisiunii.
https://www.juridice.ro/174918/blocarea-executarii-silite-bucuresti-13-decembrie-2011-update-puncte-inppa.html

Practica Avocatiala VIDEO. JURIDICE.ro a postat inregistrarea video a lansarii lucrarii Practica Avocatiala, autori: av.dr. Andrei Savescu, av. Marinela Cioroaba, av. Ruxandra Nitoiu. Astfel, vorbele si recomandarile intelepte ale lui Dan Lupascu si Gheorghe Florea vor putea fi ascultate si vazute pe JURIDICE.ro.
https://www.juridice.ro/177285/baroul-bucuresti-lansare-de-carte-practica-avocatiala-update-cum-a-fost-update-video.html

Adoptia in conditii noi. In Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicata Legea pentru modificarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei. Amintim introducerea probei ADN-ului in cadrul procedurii de incuviintare a adoptiilor unor copii care provin din relatii extraconjugale ale sotilor sau interzicerea pentru persoanele de acelasi sex de a adopta.
https://www.juridice.ro/178093/modificarea-legii-privind-regimul-juridic-al-adoptiei.html

Intalnire cu FBI. Laura Codruta Kovesi si Codrut Olaru s-au intalnit cu Robert S. Mueller III si Joseph M. Demarest Jr., directorul FBI, respectiv directorul adjunct al diviziei de operatiuni speciale a FBI.  Legislatia, principiul oportunitatii si confiscarea extinsa au fost subiectele abordate. Cele doua parti au subliniat ca o prioritate o reprezinta criminalitatea informatica.
https://www.juridice.ro/178030/laura-codruta-kovesi-s-a-intalnit-cu-directorul-fbi.html

Recunoasterea vinovatiei nerecunoscuta de instanta. In Monitorul Oficial al Romaniei au fost publicate Deciziile Curtii Constitutionale nr. 1470 si 1483 privind exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 3201 din Codul de procedura penala. Art. 3201 are 8 alineate. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis admiterea  exceptiei de neconstitutionalitate si au constatat ca dispozitiile art. 3201din Codul de procedura penala sunt neconstitutionale in masura in care inlatura aplicarea legii penale mai favorabile; admiterea  exceptiei de neconstitutionalitate si constatarea faptului ca alineatul final al art. 3201 din Codul de procedura penala este neconstitutional; respingerea, ca inadmisibila, a exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 3201 din Codul de procedura penala, exceptie ridicata in contestatie la executare.
Opinie separata a facut jud. dr Iulia Motoc care a apreciat ca exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 3201 alineatul final din Codul de procedura penala trebuia respinsa. In opinia sa, aceste dispozitii sunt nu numai constitutionale dar admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a acestora poate conduce la incalcarea unor drepturi si libertati fundamentale.
https://www.juridice.ro/178187/recunoasterea-vinovatiei-exceptie-de-neconstitutionalitate-admisa-cu-opinie-separata.html

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro